Rada pārvērtības un piedāvā skaistus dzīvokļus jeb populārs veids, kā attīstīt nekustamo īpašumu

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Viens no nekustamā īpašuma attīstīšanas projektu veidiem, ar ko nodarbojas uzņēmēji, ir iegādāties daudzdzīvokļu namu, un veikt dzīvokļu renovāciju. Pēc renovācijas dzīvokļi iegūst lielisku izskatu un gaida savus jaunos īpašniekus. Lai gūtu finansējumu šādam nekustamā īpašuma attīstīšanas veidam, ļoti piemērotas ir pūļa finansējuma platformas.

Viens no šādiem projektiem ir atrodams Rīgā, Ģertrūdes ielā 99. Šis projekts ir domāts dzīvokļu renovācijai un pārdošanai, un finansējums “EstateGuru” platformā piesaistīts divos etapos - pirmajā posmā 503 820 eiro, bet otrajā posmā 103 300 eiro.

Foto: Publicitātes foto

Kā norāda projekta attīstītājs Oskars Kalniņš, pieprasījums pēc renovētiem dzīvokļiem Rīgas centrā ir samērā labs. Tie cilvēki, kuri vēlas un var atļauties dzīvot pilsētas centrā, vēlas saņemt kvalitatīvu produktu, kas sevī ietver ne tikai dzīvokļa iekšējo apdari, bet arī pilnībā nomainītas komunikācijas, izremontētu kāpņu telpu un iespējamu mantu glabātuvi.

“Ideālā variantā būtu nepieciešama arī stāvvietu automašīnai. Ja pārdevējs šo visu spēj piedāvāt par tirgum atbilstošu cenu, tad pircējs šim produktam atradīsies,” saka Kalniņš.

Foto: Publicitātes foto

Runājot par to, cik lielu summu procentuāli pieaug renovētā dzīvokļa vērtība, Kalniņš norāda, ka to ir grūti pateikt, jo katrs projekts ir skatāms individuāli, jo daudz kas ir atkarīgs no vairākiem faktoriem.

“Tas ir atkarīgs no iegādes cenas, no dzīvokļu sākotnējā stāvokļa, vietas, mājas, remonta kvalitātes utt.. Ja ir renovēts tikai dzīvoklis, bet māja un kāpņu telpa nē, tad pieaugums nebūs tik liels, cik mājā, kura ir pilnībā renovēta,” skaidro projekta attīstītājs.

Foto: Publicitātes foto

Kalniņš saka, ka šādam projektam ir iespējams veiksmīgi piesaistīt finansējumu.

“No pieredzes varu teikt, ka piesaistīt finansējumu šādam projektam var. Mums ir izveidojusies lieliska sadarbība ar “EstateGuru” komandu, kura ir finansējusi gan šo projektu , gan arī iepriekšējos projektus. Finansējumu aizņemamies uz 18 mēnešiem un līdz ar to arī savu projektu plānojam pilnībā realizēt šajā termiņā,” pauž Kalniņš.

Foto: Publicitātes foto

Savukārt “EstateGuru” vadītājs Latvijā Dainis Rupainis pauž, ka pūļa finansējuma platforma vienmēr labprāt atbalsta uzņēmīgus nekustamo īpašmu attīsītājus, kas atbilstoši nozares tendzencēm ir gatavi tirgū piedāvāt kvalitatīvus dzīvokļus.

“Finansējuma piesaistīšanā meklējam izdevīgāko risinājumu visām iesaistītajām pusēm - ja kapitāls nepieciešams pa daļām dažādu darbu veikšanai, tad platformā naudu piesaistām vairākos posmos, aizņēmējam nav jāmaksā procenti par finansējumu, kas netiek izmantots, savukārt gadījumos, kad lielāka summa nepieciešama uzreiz pie īpašuma iegādes vai lielu renovāciju veikšanas, mēs darām visu iespējamo, lai veiktu pārskaitījumu aizņēmējam pēc iespējas ātrāk un bez lieka birokrātiskā sloga," norāda Rupainis.

Foto: Publicitātes foto

Iepriekš jau vēstīts, ka uzņēmējiem Latvijā ir pieejama pūļa finansējuma platforma “EstateGuru”, kas ļauj attīstīt savus nekustamos īpašumus. Tur finansējums tiek saņemts no neskaitāmi daudz cilvēkiem, kuri ir gatavi ieguldīt nekustamā īpašuma projektos.

Pūļa finansēšanas platforma ir draudzīga gan investoriem, gan arī uzņēmējiem – ar kolektīvā finansējuma palīdzību var gūt nepieciešamo atbalstu arī tad, ja citādi gūt finansējumu ir ļoti sarežģīti. Turklāt, tāpat kā pasaulē, arī Latvijā šī ir strauji augoša nozare.

Vairāk nekā 80% projektu tiek finansēti iecerēm Rīgā vai tās apkārtnē, taču pēdējā laikā “EstateGuru” saņem un izskata arvien vairāk perspektīvu projektu arī lielākajās reģionu pilsētās.

Raksts tapis sadarbībā ar "EstateGuru". 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu