"Swiss" pakāpeniski atsāk lidojumus ar "Airbus A220" lidmašīnām

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

Šveices nacionālā aviokompānija "Swiss International Air Lines" ("Swiss") trešdien paziņoja, ka pēc dzinēju pārbaudēm tās flotē esošās lidmašīnas "Airbus A220" pakāpeniski atsāk lidojumus.

Lidsabiedrība norāda, ka 17 lidmašīnas jau tikušas pārbaudītas un to dzinēji ir nevainojamā stāvoklī. Savukārt jau 12 lidaparāti atsākuši regulāro lidojumu veikšanu.

"Swiss" skaidro, ka  trešdien atļauja turpināt lidojumus tiks dota vēl piecām lidmašīnām, bet ceturtdien visas lidmašīnas pilnībā atsāks reisus.

"Swiss" otrdien steigšus apturēja lidojumus ar visām 29 "Airbus A220" lidmašīnām, lai tajās veiktu dzinēju pārbaudes pēc piedzīvotajām tehniskajām problēmām. 

Šāds lēmums tika pieņemts pēc tam, kad otrdienas rītā lidojums no Londonas uz Ženēvu tika novirzīts uz Parīzi saistībā ar  incidentu, kas radījis bažas par šo lidmašīnu dzinējiem, norāda lidsabiedrība.

"Airbus A220" modeļu lidaparāti pēdējā gada laikā piedzīvojuši vairākus ar dzinējiem saistītus incidentus.

ASV Federālā aviācijas pārvalde (FAA) pagājušajā mēnesī deva rīkojumu veikt pārbaudes "Pratt & Whitney" ražotajiem dzinējiem, ar kuriem aprīkotas "Airbus A220" lidmašīnas.

Latvijas nacionālā aviokompānija "airBaltic" norādījusi, ka tās lidmašīnām "Airbus A220"  ir citas modifikācijas "Pratt & Whitney" dzinēji nekā "Swiss" lidmašīnām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu