Kipra atcels 26 personām apmaiņā pret investīcijām izsniegtas pases

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

Kipra sākusi procesu, lai atceltu pilsonību 26 personām, kas Kipras pilsonību ieguvušas apmaiņā pret plašām investīcijām valstī.

Pilsonības atcelšanas process koncentrējas uz investoriem, kas ieguvuši kopumā 26 pases, tostarp saviem ģimenes locekļiem, paziņoja Kipras iekšlietu ministrs Konstantīns Petridess.

Kipras pases zaudēs deviņi Krievijas pilsoņi, astoņi Kambodžas pilsoņi, pieci Ķīnas pilsoņi, divi Kenijas pilsoņi un pa vienam Irānas un Malaizijas pilsonim, informēja valdības amatpersona.

Tāpat valsts plāno pārskatīt visas apmēram 4000 pases, kas izsniegtas programmas laikā, bet valdība ir apņēmusies garantēt, ka investīciju programmas nosacījumi tiek stingri ievēroti un izpildīti, uzsvēra ministrs.

Petridess norādīja, ka Kipra ir ieguvusi no investīciju programmas un valstij ir jāaizsargā savs tēls.

Augsta ranga valdības amatpersona atklājusi, ka pilsonība tiks atņemta arī bēguļojošajam finansistam Džho Lovam.

Lovs tiek uzskatīts par plašās krāpšanas shēmas no Malaizijas valsts stratēģisko investīciju fonda "1Malaysia Development Berhad" (1MDB) plānotāju. Nesen viņš vienojās ar ASV Tieslietu ministriju par aktīvu gandrīz viena miljarda ASV dolāru (902 miljonu eiro) vērtībā atdošanu, lai kompensētu radītos zaudējumus, tomēr viņš vienmēr ir noliedzis jebkādas nelikumības savā darbībā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu