Īstais "ārvalstu aģents"? Maskavas prokurora greznie īpašumi Melnkalnē un Spānijā (8)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Maskavas prokurors Deniss Popovs ir viena no galvenajām figūrām tā dēvētajā Maskavas lietā, kuras gaitā tiek safabricētas lietas pret cilvēkiem, kas šovasar piedalījās protesta akcijās, pieprasot godīgas Maskavas domes vēlēšanas. Maskavas prokuratūrai ir arī būtiska loma Vladimira Putina režīmam neērtu cilvēku vai organizāciju atzīšanu par ārvalstu aģentiem. Tomēr kā noskaidrojies opozīcijas līdera Alekseja Navalņija dibinātā Korupcijas apkarošanas fonda izmeklēšanā, par “ārvalstu aģentu” varētu būt uzskatāms pats Popovs – viņam un viņa ģimenei pieder vairāki elitāri nekustamie īpašumi Melnkalnē un Spānijā.

Denisam Popovam ir 47 gadi. Par Maskavas prokuroru viņš tika iecelts šā gada septembrī ar īpašu Krievijas prezidenta Vladimira Putina rīkojumu.

Kā noskaidrots Korupcijas apkarošanas fonda jaunākajā pētījumā, Popova ģimenei pieder vairāki ekskluzīvi nekustamie īpašumi gan ārvalstīs, gan Krievijā, kurus viņi pilnīgi noteikti nevar atļauties.

Popova bijusī sieva Irina ir oficiālā īpašniece viesnīcai, trīs mājām un zemes gabalam Melnkalnē, kā arī dzīvoklim Spānijā. Savukārt Krievijā Irinai pieder atpūtas bāze Astrahaņas apgabalā.

Tikmēr 79 gadus vecajai Popova mātei pieder vasarnīca ekskluzīvajā Piemaskavas ciematā Rubļovkā, kur mitinās ļoti daudzi svarīgi Putina režīma personāži.

Fonds uzsver, ka Popova bijusī sieva un viņa māte ir tikai nominālie šo grezno īpašumu saimnieki, bet to patiesais īpašnieks ir pats Popovs.

Popova Melnkalnes īpašumus Korupcijas apkarošanas fonds novērtējis ar trīs miljoniem eiro, savukārt dzīvoklis Spānijā iegādāts par 645 000 eiro.

Šos īpašumus Popova toreizējā sieva Irina iegādājusies laika periodā no 2009.līdz 2011.gadam.

Lieki teikt, ka ģimenei nebija oficiālu līdzekļu šādu pirkumu veikšanai, jo Irina tajā laikā bija bezdarbniece, bet Popova alga veidoja nepilnus 60 000 rubļus (850 eiro) mēnesī.

Protams, arī ka neviens no šiem īpašumiem nav norādīts nevienā no Popova amatpersonas deklarācijām.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu