Zagļa atzīšanās: 7 vietas, kam mājokļa apzagšanas laikā garnadži pievērš uzmanību (5)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Pixabay

Ne viena vien apdrošināšanas kompānija varēs apgalvot, ka laikā no oktobra līdz janvārim visbiežāk notiek māju zādzības - kā izrādās pie vainas ir garās un tumšās naktis. Zagļi spēj izpausties un operēt tumsā, aplaupot mājokli nevienam nemanot. Portāls "House Beautiful" ir aptaujājis bijušo ieslodzīto, zagli Maiklu Freizeru un noskaidrojis, kā zagļi atrod sev piemērotākos apzagšanas upurus. 

Izceltie labumi

Ja mājoklim nav aizkaru, naktīs, kad telpas ir izgaismotas, garnadži logā var noskatīt visas mantas un lietas, kas varētu šķist noderīgas, vērtīgas un viegli pārdodamas. 

Kalendāri pie sienām

Līdzīgi kā ar priekšmetiem, zagļi no loga var arī papētīt kalendārus, kas izlikti iepretim logam vai tādā leņķī, ka jebkurš garāmgājējs spēs izlasīt mājas iedzīvotāju plānus. Tas pats attiecas uz sociālo tīklu kalendāriem, kuros atzīmē apmeklējamos pasākumus - kamēr mājas iedzīvotāji plāno izbraucienus un izklaides, tikmēr laupītāji ieplāno apzagšanas. 

Foto: Unsplash

Pastkastītes

Nepieļauj apzagšanu nemetot mājas atslēgas pastkastē - diemžēl daudzi cilvēki turpina šo bezrūpīgo praksi un beigu beigās gūst sāpīgu mācību. Ņem atslēgas vienmēr sev līdzi. 

Sociālie tīkli

Diemžēl mūsdienu laikmets ir pavēris vēl vienu iespēju laupītājiem - viņi var savus upurus izsekot sociālajos tīklos un paredzēt, kad mājas īpašnieki dosies prom uz ilgāku laiku. Tādi bezrūpīgi "gājieni", kā lielīšanās par tuvojošos ceļojumu, koncertu apmeklējumu, dalīšanās ar lidmašīnas biļešu bildēm ir izdevīga informācija potenciālajiem māju apzadzējiem, kas bez lieka uztraukuma varēs nodoties mājas izzagšanai. 

Foto: Unsplash

Apsardzes sistēma

Aplūkojot apsardzes sistēmas, kodus, signalizācijas un, secinot, ka tās ir netīras un nav skartas, jebkuram zaglim būs skaidrs, ka viņus cenšas izbiedēt ar butaforiju. Tas pats attiecas uz nolietotām kodu sistēmām - pat pusaudzis varēs uzminēt kodu, ja konkrētas tā pogas būs nobružātas. 

Vannasistaba

Ja mājās labprāt mazgājies izslēdzot gaismas citās istabās, pastāv arī iespēja, ka zaglis māju apciemos, kamēr kāds bauda vannas priekus. Lai sirds būtu droša, ieslēdz gaismu arī citās istabās, kad dodies mazgāties. 

Foto: Unsplash

Dubultā atslēga

Lielākoties zagļi nav muļķi un jūsu māja nebūs pirmā, kuru ieplānots apzagt, tāpēc neaizslēgtas durvis nebūs nekāds bieds rūdītam garnadzim. Zaglis sākumā pārbaudīs ar kāju, vai durvis izkustas un, tiklīdz būs pārliecinājies, ka tās nav aizslēgtas, dosies iekšā. Ja mājoklī ir dubultās durvis, nenāks par sliktu aizslēgt arī tās.  

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu