Sertificēts "airBaltic" lidmašīnas "Airbus A220" lidojumu simulators

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Leiniša / LETA

Civilās aviācijas aģentūra (CAA) sertificējusi Latvijas nacionālās lidsabiedrības "airBaltic" "Airbus A220" augstākā standarta lidojumu simulatoru, kas tagad atrodas "airBaltic Training" centrā, aģentūru LETA informēja "airBaltic" pārstāvji.

Kompānijā norādīja, ka šis ir pirmais jaunais lidojumu simulators, ko jebkad iegādājusies kāda Latvijas lidsabiedrība.

"airBaltic" lidojumu vadības vecākais viceprezidents Pauls Cālītis norādīja, ka šī ir lieliska investīcija nākotnei un aviācijas nozares attīstībai Latvijā.

"Jaunais simulators ir svarīga "airBaltic Training" papildu konkurētspējas priekšrocība, jo pašlaik Eiropā ir tikai divi "Airbus A220" simulatori un šis ir jaunākais "CAE 7000XR" sērijas simulators pasaulē. Mūsdienīgais pilna lidojuma simulators, kas atrodas tieši blakus mūsu galvenajam birojam Latvijā, tagad vienkāršo apmācību procesu un veicina izmaksu samazināšanu," pauda Cālītis.

Kompānijā arī norādīja, ka "airBaltic" tagad ir pilnībā aprīkots simulators, kas kvalificēts atbilstoši jaunākajām Eiropas Aviācijas drošības aģentūras (EASA) otrā izdevuma prasībām, ieskaitot labākās precizitātes navigāciju PBN (navigācija, kas balstīta uz veiktspēju) un UPRT (apjukuma novēršanas un atgūšanās apmācības) iespējas, ietverot 60 collu "Stroke Electric Motion" sistēmu, kā arī vizuālo sistēmu, ko veido četru miljonu megapikseļu LED projektoru sistēma un dubulti acu līmeņa displeji.

"CAE 7000XR" sērijas lidojumu simulators tiks izmantots pilotu apmācībās "airBaltic Training".

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka "airBaltic" peļņa pagājušajā gadā pieauga par 46%, sasniedzot 5,4 miljonus eiro, bet kompānijas ieņēmumi palielinājās par 18% un bija 408,7 miljonu eiro apmērā.

"airBaltic" nodrošina tiešos lidojumus no Rīgas uz vairāk nekā 70 galamērķiem, kā arī "airBaltic" piedāvā tiešos lidojumus no Tallinas un Viļņas. Latvijas valstij pieder 80,05% "airBaltic" akciju, bet finanšu investoram, Dānijas uzņēmējam Larsam Tūsenam piederošajam "Aircraft Leasing 1" - gandrīz 20% akciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu