"airBaltic" saņēmusi Aviācijas centra CAPA gada reģionālās lidsabiedrības apbalvojumu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Leiniša / LETA

Latvijas nacionālā aviokompānija "airBaltic" saņēmusi Aviācijas centra CAPA apbalvojumu kā gada reģionālā lidsabiedrība, aģentūru LETA informēja "airBaltic" pārstāvji.

Kompānijā norādīja, ka "airBaltic" otro reizi atzīta par reģionālā aviācijas sektora līderi, saņemot CAPA Aviācijas izcilības balvu, kas tiek pasniegta kopš 2003.gada.

"airBaltic" izpilddirektors Martins Gauss pauda, ka lidsabiedrības tirgus daļa Baltijā šogad sasniedza 37%, ierindojot "airBaltic" kā vadošo lidsabiedrību Latvijā un Igaunijā ar attiecīgi 60% un 21% tirgus daļu.

CAPA goda priekšsēdētājs Peters Harbisons balvas pasniegšanā norādīja, ka "airBaltic" apvieno zemo izmaksu lidsabiedrības bāzi ar saistošu biznesa klases produktu, kamēr tās maršrutu tīkls spēj piedāvāt gan tiešos lidojumus, gan reisus ar pārsēšanos. "Tās izaugsme un atgriešanās pie peļņas, kas balstīta uz spēcīgu tirgus daļu Latvijā un plašākā Baltijas reģionā, noteikti piesaistīs investoru interesi," viņš teica.

2018.gadā "airBaltic" pārvadāja četrus miljonus pasažieru, savukārt šogad aviokompānija plāno pārvadāt piecus miljonus pasažieru.

"airBaltic" peļņa pagājušajā gadā pieauga par 46%, sasniedzot 5,4 miljonus eiro, bet kompānijas ieņēmumi palielinājās par 18% un bija 408,7 miljonu eiro.

"airBaltic" nodrošina tiešos lidojumus no Rīgas uz vairāk nekā 70 galamērķiem, kā arī "airBaltic" piedāvā tiešos lidojumus no Tallinas un Viļņas. Latvijas valstij pieder 80,05% "airBaltic" akciju, bet finanšu investoram, Dānijas uzņēmējam Larsam Tūsenam piederošajam "Aircraft Leasing 1" - gandrīz 20% akciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu