Pirmie iespaidi: Huawei Mate 30 Pro

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Huawei Mate sērijas viedtālruņu paaudžu maiņa notiek reizi gadā, un jaunie telefoni pasaulei tiek prezentēti rudenī. 

Līdz šim oktobris, bet šogad septembra vidus bija brīdis, kad Ķīnas tehnoloģiju gigants prezentēja jaunākos Mate sērijas viedtelefonus - Mate 30 un Mate 30 Pro, kuros apvienoti pēdējie sasniegumi veiktspējas, efektivitātes un attēlveidošanas tehnoloģijās, taču kā pirmajiem telefoniem no “augstajiem plauktiem” nav iebūvēto Google servisu. Jāteic gan - ja pārāk neaizraujas ar Google Play Store pieejamajām spēlītēm, var iztikt, turklāt arī Ķīnas kompānijas pašu veikalā Huawei App Gallery ir daudz un dažādu lietotņu un mobilo spēļu.

Tās ir būtiskākās izmaiņas programmaprīkojumā, bet dizainā redzamākās izmaiņas, ja neskaita sānu malām apliekto ekrānu (1176 x 2400 pix), redzamas korpusa aizmugurē, kur dekoratīvā aplī izkārtotas veselas četras kameras ar Leica lēcām un 1/1,7 collu sensors. Tās ir īpaši gaiša 40 MP galvenā kamera (f/1.6), 8 megapikseļu telefoto kamera (f/2.4), kas nodrošina trīskārtīgu optisko pietuvinājumu, kā arī 40 megapikseļu īpaši plata leņķa kamera (f/1.8) un atsevišķa kamera attēla dziļuma mērīšanai. Tāda līdzās 32 megapikseļu selfiju kamerai (f/2.0) atrodas arī Mate 30 Pro priekšpusē. Ko spēj paveikt aizmugurējo kameru četrotne, redzams zemāk pievienotajā galerijā, kurā ievietotajiem attēliem nav veikta pēcapstrāde.

Foto: Publicitātes foto

Par telefona veiktspēju gādā Huawei pašu izstrādātais jaunākās paaudzes čipsets Kirin 990. Atkarībā no versijas tajā bez astoņu galvenā procesora, 16 kodolu grafiskā procesora un tā dēvētajiem neironu procesoriem, kas ir mākslīgā intelekta piedāvāto iespēju pamatā, ir ietverts arī 5G modems. Šī čipseta viena no galvenajām priekšrocībām ir augsta veiktspēja pēc vajadzības apvienojumā ar efektivitāti ar zemu enerģijas patēriņu pārējā laikā.

Par enerģijas patēriņu gan ļoti nevajadzētu satraukties, jo Mate 30 Pro ir 4500 mAh baterija, kas normālos apstākļos viedtālruni var darbināt divas dienas. Ja resursus nepieciešams atjaunot, to ātri ļauj paveikt superātrās uzlādes (40W SuperCharge) atbalsts. Tas būtībā nozīmē iespēju pusstundas laikā tukšu telefonu uzladēt līdz 70% līmenim. 

Atgriežoties pie Google tēmas, jāpiebilst, ka sāpīgākais punkts daudziem lietotājiem būs Google Play Store lietotnes trūkums, jo tas nozīmē, ka taisnā ceļā nevar piekļūt plašajam aplikāciju klāstam. Par tādiem Google servisiem kā Gmail vai Maps gan nevajadzētu satraukties, jo tos tikpat labi var lietot, izmantojot interneta pārlūku.

Foto: Publicitātes foto

No otras puses, tehnoloģiju entuziastiem un viedtālruņu lietotājiem Latvijā par Google pakalpojumu neiekļaušanu Mate 30 Pro jau rūpnīcā, kā arī ražotāja ieteikto 1099 eiro cenu nevajadzētu satraukties, jo viedtālrunis pie mums oficiāli netiks piedāvāts. Tas gan nenozīmē, ka jaunākos viedtālruņus nepērk citur pasaulē, jo, kā liecina Huawei oficiālā informācija, 60 dienās kopš nonākšanas tirdzniecībā Mate 30 sērijas telefonu piegādes sasniedza 7 miljonus vienību. No tām daļa realizēta arī Polijā, kur, spītējot Google problemātikai, viedtālruņi tomēr ir pieejami ierobežotā apjomā.

Svarīgākie tehniskie dati

Izmēri158,1 x 73,1 x 8,8 mm, 198 g
Ekrāns1176 x 2400 pix, 18,5:9, 409 ppi
ČipsetsKirin 990, 2 x 2,86 GHz + 2 x 2,09 GHz + 4 x 1,86 GHz; 16 kodolu grafiskais procesors; duālais neironu procesors 
Atmiņa8 GB RAM + 256 GB Rom + 256 GB NM SD
KameraGalvenā: 40 MP (f/1,6), 40 MP (ultraplata, f/1,8), 8 MP (telefoto, f/2,4); priekšējā: 32 MP (f/2,0)
Baterija/uzlāde4500 mAh; SuperCharge uzlāde ar vadu līdz 40W; ātrā bezvadu uzlāde līdz 27W.
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu