Pie Užavas avarējušajai baržai korpusā bojājumi; piesārņojuma risku nav

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ventspils brīvosta

Pie Užavas avarējušajai baržai konstatēti korpusa bojājumi, bet iespējamais piesārņojuma risks ir zems, informēja Ventspils ostas kapteinis Gunārs Trukšāns.

Viņš stāstīja, ka šodien no Jūras spēku Krasta apsardzes dienesta Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centra priekšnieka Pētera Subbotas saņemtajā ziņojumā teikts, ka gatavošanos baržas glābšanas operācijai, pamatojoties uz savstarpēji noslēgto līgumu, pārņēmusi glābšanas kompānija "Alfons Hakans".

Tuvākās diennakts laikā turpināsies velkoņu "Poseidon" un "Tor" apgāde ar nepieciešamajiem materiāltehniskajiem līdzekļiem. 

"Piektdien, 10.janvārī, tiek plānota dziļumu mērīšana baržas atrašanās vietā. Pašlaik barža atrodas 20 metrus no krasta. Labajā bortā fiksēti korpusa bojājumi. Pašlaik iegrime priekšgalā un aizmugurē ir attiecīgi 0,5 metri un 0,9 metri. Bortu augstums virs ūdens - no sešiem līdz desmit metriem," informēja Subbota.

Foto: Ventspils brīvosta

Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centrs norādījis, ka uz borta esošajos degvielas tankos atrodas divas tonnas dīzeļdegvielas. Degvielas tanki izvietoti baržas aizmugurē zem galvenā klāja. Lai arī potenciālais piesārņojuma risks tiek vērtēts kā zems, Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centrs saglabā iepriekšējo gatavību un turpina novērot situāciju.

Latvijas Televīzija (LTV) iepriekš vēstīja, ka netālu no Ventspils jau vairākas dienas jūrā uz sēkļa atrodas ogļu pārvadāšanas barža. 30.decembra vakarā tā ceļā no Polijas uz Somiju norāvās no velkoņa pie Užavas.

Barža tiek novērota, lai laikus reaģētu uz iespējamo apdraudējumu videi, jo uz tās atrodas vairāki kubikmetri degvielas.

Valsts vides dienesta Ventspils reģionālajā vides pārvaldē skaidroja, ka 6.janvārī iestādes inspektori apsekojuši situāciju. Vējš pamazām norimst, barža ir stabila, un apdraudējums videi nav konstatēts.

Foto: Ventspils brīvosta
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu