FKTK: "Grobiņa" pieļāvusi Finanšu instrumentu tirgus likuma pārkāpumu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: LETA

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padome konstatējusi AS "Grobiņa" pārkāpumu attiecībā uz 2018.gada pārskata kopā ar zvērināta revidenta ziņojumu publiskošanu atbilstoši Finanšu instrumentu tirgus likuma prasībām, informēja FKTK. 

Saskaņā ar Finanšu instrumentu tirgus likuma prasībām 2018.gada pārskats kopā ar zvērināta revidenta ziņojumu bija jāpublicē līdz 2019.gada 30.aprīlim. "Grobiņa" līdz pat akciju izslēgšanai no regulētā tirgus nebija publiskojusi 2018.gada pārskata kopā ar zvērināta revidenta ziņojumu.

Ņemot vērā, ka "Grobiņa" atrodas maksātnespējas procesā, kā arī sabiedrības akcijas ir izslēgtas no regulētā tirgus, FKTK padome ir pieņēmusi lēmumu nepiemērot soda naudu, bet publiskā paziņojumā informēt par "Grobiņa" pārkāpumu un tā būtību.

Kurzemes rajona tiesa 2019.gada 31.oktobrī pasludināja "Grobiņu" par maksātnespējīgu. Tiesa par "Grobiņas" maksātnespējas procesa administratoru iecēla Alvi Margu.

Jau vēstīts, ka 2016.gadā 29.jūnijā Liepājas tiesa apstiprināja "Grobiņas" tiesiskās aizsardzības procesa pasākumu plānu. Tiesiskās aizsardzības procesa pasākumu plāna realizācijas termiņš bija noteikts divi gadi, taču vēlāk tiesiskās aizsardzības procesa termiņš tika pagarināts līdz 2020.gada 30.jūnijam.

Taču, ņemot vērā ieilgušo krīzi kažokādu realizācijas tirgos, "Grobiņas" 2017.gada 23.novembrī tiesiskās aizsardzības procesa plāna grozījumos prognozētās pārdošanas cenas netika sasniegtas, tādējādi "Grobiņa" 2019.gada 17.septembrī izstrādāja grozījumus tiesiskās aizsardzības procesa plānā, bet, tā kā netika saņemta nepieciešamā piekrišana, šie grozījumi nebija realizējami.

Reaģējot uz attiecīgo situāciju, "Grobiņas" valde iesniedza tiesā kompānijas maksātnespējas procesa pieteikumu, vienlaikus lūdzot tiesu izbeigt tiesiskās aizsardzības procesu, jo "Grobiņa" nespēja nokārtot spēkā esošajā tiesiskās aizsardzības procesa pasākumu plānā noteiktās saistības.

2019.gada pirmajā pusgadā "Grobiņa" strādāja ar 2,544 miljonu eiro apgrozījumu, kas bija par 71% vairāk nekā attiecīgajā periodā pērn, savukārt kompānijas zaudējumi pieauga par 63,8% un bija 843 085 eiro.

"Grobiņa" audzē ūdeles kažokādu ieguvei. Pēc biržas jaunākajiem datiem, 2018.gada aprīļa beigās Robertam Gžegožam Meleņčukam (Robert Grzegorz Mielenczuk) piederēja 41,27% "Grobiņas" akciju, Gundaram Jaunsleinim - 25,75%, bet Argitai Jaunsleinei - 23,98% akciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu