Graustu gūstā: Itālijā vēl vienā pilsētā iespējams iegādāties mājas viena eiro vērtībā (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Flickr

Ņemot vērā pērnā gada atsaucību, arī šogad Itālijā kādas pustukšas pilsētas pašvaldība organizē māju pārdošanu viena eiro vērtībā, vēsta portāls "CNN". 

Pērn Itālijas nekustamo īpašumu tirgū nonāca vairāki nami Sicīlijā, kuru sākotnējā izsoles cena sasniedza tikai vienu eiro, savukārt citviet Itālijas reģions Molīze centās pievilināt jaunos iedzīvotājus ar prāvām stipendijām. Jau atkal Itālija cenšas piesaistīt jaunus iedzīvotājus nu jau kādai citai pilsētiņai - Bisačai, vēsta portāls "CNN". 

Kampanjas reģionā esošās pilsētas pašvaldība, ņemot vērā citu pilsētu veiksmes stāstus, kur eiro vērtās mājas pustukšajos ciemos tika pie apņēmīgiem saimniekiem, arī Bisačā izsludinājusi izsoli 90 tukšiem namiem. Katras ēkas sākuma cena ir viens eiro. Pilsētas galvas gan neslēpj, ka pārdošanā esošās ēkas ir grausta stāvoklī un tām ir nepieciešama nopietna renovācija.

Foto: Flickr

Ja citās pasaules valstīs valda sīva cīņa par dzīvojamo platību, tad Itālijā ir pretēji.

"Pamestā teritorija stiepjas pat pāri pilsētas vēsturiskajai daļai. Tukšās mājas atrodas viena otrai blakus, aizņemot veselas ielas.

Dažām pamestajām ēkām ir pat viena kopīga ieeja," tā portālam "CNN" atklāj Bisačas mērs Frančesko Tartaglia. "Tas ir iemesls, kādēļ aicinām ģimenes, draugu grupas, radus, pilsētas iedzīvotāju paziņas un investorus palīdzēt. Mēs aicinām cilvēkus iegādāties nevis vienu, bet vairākas mājas, lai ieviestu pilsētā jaunu dzīvību."

Absurdi zemās nekustamā īpašuma cenas ir izvēlētas apzināti - lai mudinātu jaunos īpašniekus koncentrēties nevis uz paša īpašuma iegādi, bet līdzekļus novirzīt ēku atjaunošanai.

Visas tukšās Bisačas ēkas pieder pašvaldībai, un tās pilsētnieki pametuši pēdējo gadu laikā, dodoties labākas dzīves meklējumos uz lielākajām Itālijas pilsētām. 

Foto: Flickr

Savulaik Bisača ir bijusi slavena ar tās vilnas ražotnēm un lielo mākslinieku skaitu, taču pēc vairāku spēcīgu zemestrīču epizodēm, no kurām pilsētu visspēcīgāk skāra 1980. gadā, cilvēki cits pēc cita gleznaino pilsētiņu pametuši. "Mēs parūpēsimies par jaunienācējiem un liksim tiem šeit justies kā mājās. Mēs vēlamies, lai šī pilsēta atgūtu savu sākotnējo spozmi," tā portālam atklāj pilsētas mērs.  

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu