FKTK padomes locekļa amatam virza Ģirtu Rūdu (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ģirts Rūda
Ģirts Rūda Foto: Edijs Pālens/LETA

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padomes locekļa amatam tiek virzīts "RB Rail" Juridiskā dienesta vadītājs Ģirts Rūda, apstiprināja Rūda.

"Es tiku uzrunāts šim amatam un devu savu piekrišanu," sacīja Rūda.

Patlaban Rūda ir "RB Rail" Juridiskā dienesta vadītājs. Iepriekš Rūda 12 gadus bija advokātu biroja "Sorainen" partneris un pusotru gadu - advokātu biroja "Eversheds Bitāns" partneris.

FKTK Komunikācijas daļas vadītāja Dace Jansone aģentūrai LETA norādīja, ka pašlaik Rūdas kandidatūras virzīšana FKTK padomes locekļa amatam ir apspriešanas stadijā - notiekot saskaņošana ar Latvijas Bankas padomi un finanšu ministru, kā to paredz likums.

Kā liecina informācija Latvijas Zvērinātu advokātu kolēģijas mājaslapā, patlaban Rūdas kā advokāta darbība ir apturēta.

Jau vēstīts, ka Saeima pērn 24.oktobrī FKTK vadītājas amatā apstiprināja Santu Purgaili. 7.novembrī Saeima FKTK padomes locekļa amatā apstiprināja Kristīni Černaju-Mežmali.

Atbilstoši FKTK likuma pārejas noteikumiem Saeimas apstiprinātajam jaunajam komisijas priekšsēdētājam pēc saskaņošanas ar finanšu ministru un Latvijas Bankas padomi bez kavēšanās jāvirza apstiprināšanai Saeimā jaunos padomes locekļu amata pretendentus.

FKTK likuma pārejas noteikumi paredz, ka līdzšinējie padomes locekļi, kurus amatā iecēlis priekšsēdētājs, turpina pildīt amata pienākumus līdz brīdim, kad Saeima apstiprina amatā otro no diviem jaunās padomes locekļiem.

Patlaban FKTK padomē strādā Juridiskā un licencēšanas departamenta vadītājs Gvido Romeiko, Regulējošo prasību un statistikas departamenta vadītāja Ludmila Vojevoda un Uzraudzības departamenta vadītāja Nora Dambure.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu