Krievijas valsts uzņēmums drukās Venecuēlas valūtas banknotes 300 miljonu dolāru ekvivalentā

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP / Scanpix

Krievijas valstij piederošais uzņēmums “Gosznak”, kas drukā banknotes, ir saņēmis pieprasījumu no Venecuēlas Centrālās bankas par tās nacionālās valūtas bolivāra banknošu drukāšanu. Kā vēsta “Bloomberg”, Krievija drukās Venecuēlas valūtas banknotes vairāk nekā 130 miljonu dolāru vērtībā.

Kā liecina aģentūras rīcībā nonākusī līguma kopija, Krievijā drukātās naudaszīmes būs ar ievērojami zemāku nominālo vērtību, nekā bolivāra vērtība bijusi līdz šim.

Tiek norādīts, ka Krievijā tiks drukātas vairāk nekā 300 miljoni banknošu, kuru vērtība ir aptuveni 132 miljoni dolāru (122 miljoni eiro). To ražošana Karakasai izmaksās 6,8 miljonus eiro.

“Gosznak” nav komentējusi šo informāciju. Tiek norādīts, ka vienošanās panākta jau pērn novembrī.

Jāpiebilst, ka Venecuēla nav vienīgā valsts, kas pasūta Krievijai drukāt tās naudu. Krievija drukā naudu arī Baltkrievijai, Libānai, Gvatemalai un Malaizijai.

Uzņēmums “Gosznak” ražo banknotes, monētas, zīmogus, valsts oficiālos dokumentus, medaļas, kā arī citus valsts apbalvojumus. Uzņēmums gan neatklāj plašāku informāciju par pasūtījumiem, kas saņemti no citām valstīm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu