Dabasgāzes sistēmas operatora "Gaso" provizoriskā peļņa pērn - 10,465 miljoni eiro

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Gāzes apgādes sistēmas operatora AS "Gaso" logo.
Gāzes apgādes sistēmas operatora AS "Gaso" logo. Foto: Zane Bitere/LETA

Dabasgāzes sistēmas operatora AS "Gaso" apgrozījums pagājušajā gadā pēc provizoriskiem datiem saglabājies iepriekšējā gada līmenī un bija 52,687 miljoni eiro, bet uzņēmuma peļņa bija 10,465 miljoni eiro, kas ir par 4,6% mazāk nekā 2018.gadā, liecina kompānijas publiskotais nerevidētais finanšu pārskats.

Kompānijas finanšu pārskata vadības ziņojumā teikts, ka "Gaso" lietotājiem piegādātais dabasgāzes apjoms 2019.gadā sasniedza 1,332 miljonu kubikmetru, kas ir par 6% mazāk nekā 2018.gadā. Apjoma samazinājumu uzņēmumā skaidro ar gaisa temperatūras svārstībām, kas apkures sezonā bija vidēji par 2,7 grādiem siltāka nekā iepriekšējā gadā. Tas rezultējās patēriņa samazinājumā visās sadales sistēmas pakalpojumu tarifu kategorijās. 

Sadales sistēmas ieņēmumi pērn bija 48,6 miljoni eiro, kas veido 92% no "Gaso" kopējiem ieņēmumiem un ir par 1% mazāk nekā gadu iepriekš. 

Vadības ziņojumā teikts, ka "Gaso" 2019.gadā turpināja attīstīt drošu un pieejamu dabasgāzes sadales infrastruktūru - atjaunot un rekonstruēt novecojušos gāzesvadus, kā arī izbūvēt jaunus, ieviest digitālus risinājumus efektīvas uzņēmuma darbības nodrošināšanai, kas ļautu pilnveidot klientiem piedāvāto pakalpojumu tehnisko nodrošinājumu. Pērn no uzņēmuma līdzekļiem sadales sistēmā investēti 10,043 miljoni eiro. Lielākās investīcijas tika veiktas gāzesvadu un noslēgierīču būvniecībā un rekonstrukcijā, tehnoloģisko iekārtu rekonstrukcijā, informācijas sistēmu un skaitļošanas iekārtu attīstībā.

Pagājušā gadā uzņēmums noslēdza 1582 līgumus par jaunās gazifikācijas un slodzes palielinājuma pieslēgumu nodrošināšanu par kopējo investīciju summu 856 000 eiro apmērā. Kopā no janvāra līdz decembrim izbūvēti 24 kilometri jaunu sadales gāzesvadu, kopējam gāzesvadu tīkla garumam pērn 31.decembrī sasniedzot 5272 kilometrus.

"Gaso" apgrozījums 2018.gadā bija 52,656 miljoni eiro, bet peļņa - 10,97 miljoni eiro. 

"Gaso" ir AS "Latvijas gāze" meitasuzņēmums. Kompānija ir vienīgais dabasgāzes sadales sistēmas operators Latvijā. Kompānija nodrošina dabasgāzes tīklu drošību, tehniskos pakalpojumus un dabasgāzes patēriņa uzskaiti. "Gaso" darbību sāka 2017.gada decembrī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu