Pārdošanā nonākusi greznā villa, uz kuru tika izsūtīts princis Eduards pēc atteikšanās no troņa (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Bob Walsh/TopTenRealEstate/Wikimedia Commons

Karalienes Elizabetes II tēvocis, princis Eduards, karaļa tronī sēdēja tikai gadu - viņš savu statusu iemainīja pret mīlestību. Karalis apprecēja amerikāņu šķirteni un bija spiests pamest Lielbritāniju un doties uz citu kontinentu.

Patlaban nekustamo īpašumu tirgū ir iespēja iegādāties villu, kur savulaik apmetās karalienes Elizabetes II tēvocis, bijušais karalis Eduards VII. Jaunajam īpašniekam izmaksās 8,5 miljonus ASV dolāru. 

Villa ir celta Bahamu salās 1930. gadu vidū un tās autors ir britu aviācijas pionieris un filmu producents Frederiks Sigrists. Mājā ir ierīkotas 15 guļamistabas, 13 vannasistabas, bet blakus namam ir uzceltas divas četru guļamistabu viesu mājas. Spānijas koloniālā stila nama kopējā platība ir 1400 kvadrātmetri.

Foto: Bob Walsh/TopTenRealEstate

Ēka ir papildināta ar paplašinātiem balkoniem un terasēm, bet telpās ir augstie griesti. Kopš uzcelšanas brīža līdz pat mūsdienām Sigristu muiža tiek uzskatīta par vienu no krāšņākajām mājām visā arhipelāgā. Īpašumu ieskauj apstādījumi, un no tā paveras gleznains skats uz okeānu. 

Princis Eduards bija spiests atteikties no troņa mīlestības dēļ - zilo asiņu īpašnieks iemīlēja amerikāņu sievieti Volisu Simpsoni. Dāmai bija skandaloza pagātne, turklāt viņa bija arī šķirtene, kas neiepriecināja Apvienotās Karalistes parlamentu, baznīcu un karalisko ģimeni, raksta portāls "Biography.com".

Tomēr, par spīti ģimenei un citiem šķēršļiem, Eduards Volisu apprecēja. Pāris atvaļinājās no karaliskajiem pienākumiem un apmetās uz dzīvi Francijā. Lai arī Eduards plānoja atgriezties mājās, Lielbritānijā, prinča māte Marija pret šo ideju kategoriski iebilda un draudēja, ka princim tiks atņemti karaliskie ienākumi. 

Foto: Bob Walsh/TopTenRealEstate

Pāris turpināja dzīvi kontinentālajā Eiropā, līdz Otrā pasaules kara sākumā nolēma doties tūrē pa Vāciju. Nacistiskās Vācijas vizīte Apvienotajā Karalistē izraisīja diezgan lielu skandālu - Eduardu apsūdzēja Trešā Reiha atbalstīšanā. Atteikšanās no troņa un Vācijas ceļojums bija nopietni pārkāpumi, kas grāva karaliskās ģimenes popularitāti. Ģimenei nebija citas iespējas, kā sūtīt princi prom. 

1940. gadā princis Eduards kopā ar Volisu pārcēlās uz Bahamu salām un tur kļuva par salu gubernatoru. Tā kā oficiālā dzīvesvieta vēl nebija pabeigta, Eduards ar Volisu apmetās Sigristu namā. Princis Eduards un Volisa Simpsone Bahamu salās dzīvoja līdz 1945. gadam, kad princis atteicās no karaliskā titula pavisam un pāris pārcēlās uz Parīzi, Franciju.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu