Dienvidāfrikas kredītreitings samazināts līdz "atkritumu" līmenim (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

Starptautiskā reitingu aģentūra "Moody's Investors Service" samazinājusi Dienvidāfrikas kredītreitingu līdz investīcijām nepiemērotam jeb tā dēvētajam atkritumu līmenim, norādot uz valsts fiskālās stabilitātes nepārtrauktu pasliktināšanos un ļoti vāju ekonomikas izaugsmi.

Aģentūra valsts kredītreitingu samazinājusi līdz "Ba1".

"Valdības pašas spēja ilgtermiņā apturēt ekonomiskā stāvokļa pasliktināšanos pašreizējā situācijā ir ierobežota, ņemot vērā nepastāvīgas elektrības piegādes, vāju uzņēmumu pārliecību un investīcijas, kā arī ilgstošas problēmas darba tirgū," norāda "Moody's".

Kredītreitinga samazināšana līdz "atkritumu" līmenim rada reālu ietekmi uz valdības spēju aizņemties finanšu līdzekļus starptautiskajos parāda vērtspapīru tirgos, jo lielai daļai pasaules investīciju fondu ir liegts investēt šāda līmeņa vērtspapīros.

Kā ziņots, Dienvidāfrikas iekšzemes kopprodukts (IKP) pērn ceturtajā ceturksnī salīdzinājumā ar iepriekšējiem trīs mēnešiem samazinājās par 1,4%, tādējādi valsts ekonomika nonāca recesijā.

Tikmēr pērn kopumā Dienvidāfrikas ekonomika pieauga par 0,2%, kas ir vājākā izaugsme kopš 2009.gada globālās finanšu krīzes.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu