Bezmaksas kursos uzņēmumiem palīdzēs pārvarēt krīzi

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Pixabay

Pandēmijas izraisītajai krīzei arvien skaudrāk iezīmējoties mazumtirdzniecības, pakalpojumu, ražošanas u.c. uzņēmumos, aprīlī katru pirmdienu tiks nodrošināti bezmaksas atbalsta un konsultāciju kursi mazo un vidējo uzņēmumu īpašniekiem, kā arī vadītājiem. 

“Mana dzīves pieredze rāda, ka krīzes situācijā ir svarīgi reaģēt maksimāli laicīgi un izdarīt diezgan lielu darbību daudzumu pietiekami ātri. Kursos uzņēmējiem un vadītājiem tiks nodrošināti rīki, lai palīdzētu uzņēmējiem mobilizēt spēkus. Kursu formāts ir darbs grupā (tiešsaistē). No savas puses piedāvāšu rīkus, kā samazināt krīzes ietekmi,” stāsta idejas autors, biznesa konsultants Mārtiņš Vecvanags. 

Tiek cerēts, ka šie kursi varēs darboties, kā platforma, kurā ne tikai saņemt padomu no sertificēta biznesa trenera, bet arī dalīties ar savām prasmēm un instrumentiem, kā pārvarēt šo laiku, un, iespējams, šajās grupās kāds varētu atrast arī sadarbības partnerus. 

Kursi uzņēmumu īpašniekiem un vadītājiem notiks tiešsaistē 14., 20. un 27. aprīlī, plkst. 16.00. Kursi tiks nodrošināti bez maksas, taču, lai varētu nodrošināt dalību visiem interesantiem (maksimālais dalībnieku skaits vienā dienā – simts), iepriekš nepieciešams pieteikties, aizpildot pieteikšanās anketu.

Uzņēmēju un vadītāju emocionālais noskaņojums – ar negatīvu tendenci

Krīzes pārvarēšanas kursu nepieciešamību tieši šobrīd apliecina arī uzņēmēju un vadītāju aptaujas rezultāti – uzņēmēju un vadītāju emocionālais noskaņojums patlaban tuvojas dramatiski negatīvam, ko neuzlabojot, samazināsies jau tā krīzes laikā stagnējošā produktivitāte. “Dzīvnieks, kas nobīstas, sastingt stresā un bailēs – un nespēj nekādi rīkoties. Vai arī otra galējība – ja stresa līmenis strauji kāpj un rodas panika, tiek darītas muļķības un pieņemti nepārdomāti lēmumi,” līdzības velk pētījuma iniciators un biznesa treneris Mārtiņš Vecvanags.

Uzņēmējiem un vadītājiem tika uzdoti jautājumi saskaņā ar Genos International metodiku un platformu. Rezultāti rāda, ka patlaban strauji pieaug aptaujāto stress, satraukums un sajūta par neorganizētību.

“Patlaban vadītāju līkne ir ārkārtīgi negatīva. Vadītāju un uzņēmēju negatīvs emocionālais stāvoklis atstāj negatīvas sekas uz produktivitāti, rezultātiem un motivāciju. Ja vadītājs jūtas slikti, tad ķēdes reakcija notiek uz darbiniekiem, uzņēmumu un galu galā ekonomiku kopumā,” komentē M.Vecvanags.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu