Valdība meklēs iespējas uzlabot dīkstāves pabalstu sistēmu (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Valsts kanceleja

Valdība meklēs iespējas uzlabot dīkstāves pabalstu sistēmu, šorīt LTV "Rīta panorāmā" solīja premjers Krišjānis Kariņš (JV).

Ministru prezidents atzina, ka pašreizējā sistēma nav pilnīga, jo ir uzņēmēji, kas ir nodokļu maksātāji, bet viņi šo atbalstu nesaņem. Šī iemesla dēļ premjeram bijusi garāka saruna ar finanšu ministru Jāni Reiru (JV) un Valsts ieņēmumu dienesta (VID) vadību, un VID rīt valdībā ziņos par dīkstāves pabalstu izmaksām un iemesliem to atteikumiem, lai meklētu iespējas padarīt sistēmu elastīgāku un pilnveidotu to.

Rezultātā mēs kā valsts nāksim vairāk pretim mūsu godprātīgajiem uzņēmējiem, solīja premjers.

Vienlaikus Kariņš atzina, ka ir arī daļa uzņēmumu, kas nemaksā nodokļus, un šī iemesla dēļ to darbinieki nesaņem dīkstāves atbalstu.

Savukārt atbildot uz opozīcijas izteikto kritiku, ka uzņēmēju atbalstam izmaksāta pārāk maza daļa no krīzes pārvarēšanai savāktajiem miljardiem eiro, Kariņš uzsvēra, ka valdības nosauktie miljardi ir pieejamā nauda, kuru nav plānots obligāti visu iztērēt, turklāt daļa no tās tiks izmantota arī ekonomikas stimulēšanas pasākumiem, ne tikai pabalstiem.

Runājot par dīkstāves atbalstu skatuves māksliniekiem, daudzi no kuriem atzinuši, ka nekvalificējas dīkstāves pabalstiem, Kariņš piekrita - ja arī vasarā lielas pulcēšanas būs aizliegtas, tad būs jautājums, kā palīdzēt šiem cilvēkiem. Nekādu konkrētu atbalstu premjers gan nenosauca, tā vietā izskanēja vien aicinājums būt radošiem, piemēram, meklējot iespēju nopelnīt digitāli.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu