Turpmāk satiksmes ministra atļauja nebūs vajadzīga privātajiem un biznesa lidojumiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lidostā nebijuši skati, pilnīgs tukšums no cilvēkiem un nolaidušās vairāk nekā 50 lidmašīnas
Lidostā nebijuši skati, pilnīgs tukšums no cilvēkiem un nolaidušās vairāk nekā 50 lidmašīnas Foto: Mārtiņš Otto, TVNET

Turpmāk satiksmes ministra atļauja nebūs vajadzīga privātajiem un biznesa lidojumiem, paredz ceturtdien Ministru kabineta ārkārtas sēdē pieņemtie grozījumi rīkojumā par ārkārtējās situācijas izsludināšanu.

Grozījumu pamatojumā tiek skaidrots, ka repatriācijas lidojumi tiek organizēti centralizēti, iesaistoties Latvijas vai attiecīgas ārvalsts valsts pārvaldes iestādēm un izmantojot komercaviācijas gaisa kuģus. Atsevišķos gadījumos gan Latvijas valstspiederīgie, gan citu valstu pilsoņi, lai nokļūtu savā mītnes valstī, noīrē nelielas vispārējās aviācijas lidmašīnas tikai savam un tuvinieku vai draugu (parasti līdz pieciem pasažieriem) lidojumam. "Šādi lidojumi tiek organizēti un veikti operatīvi. Ņemot vērā minēto, šādiem lidojumiem atšķirībā no komerclidojumiem, kad tiek pārvadāts vairāk par 100 pasažieriem, nav nepieciešami īpaši lidojuma sagatavošanas pasākumi," teikts pamatojumā.

Līdzīgus lidojumus ar mazām lidmašīnām un operatīvi dažreiz nepieciešams veikt arī komercdarbības nepārtrauktības nodrošināšanai. Šādi biznesa lidojumi tiek veikti ar nelieliem gaisa kuģiem un parasti gaisa kuģī ir ne vairāk par pieciem pasažieriem, kuri Latvijā ierodas vai aizlido viņu veiktās komercdarbības īstenošanai. Biznesa lidojuma veikšanai tiek izmantots komersanta rīcībā esošs vai konkrētam lidojumam noīrēts gaisa kuģis un tajā ir ne vairāk par pieciem pasažieriem.

Vienlaikus uzsvērts, ka minēto lidojumu nodrošināšanai papildu pasākumi nav nepieciešami un lidojumi notiek operatīvi.

TVNET jau vēstīja, ka patlaban ārvalstīs atrodas aptuveni 2400 Latvijas valstspiederīgie, kuri pauduši vēlēšanos atgriezties Latvijā, turklāt 298 personām nepieciešama steidzama repatriācija, šodien Saeimas Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisijā pastāstīja Ārlietu ministrijas Konsulārā departamenta direktore Guna Japiņa.

Jau ziņots, ka Covid-19 pandēmijas dēļ Latvijā no 13.marta līdz 12.maijam ir izsludināta ārkārtējā situācija un noteikta virkne aizliegumu un ierobežojumu, kas atstāj negatīvu ietekmi uz daudzām uzņēmējdarbības nozarēm. Ņemot vērā sarežģīto situāciju, valdība un Saeima lēmusi par dažādām atbalsta formām uzņēmējiem un krīzes dēļ bez darba un ienākumiem palikušajiem cilvēkiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu