Krīze ļāvusi īstenot atsevišķus vēl neapstiprinātā Nacionālā attīstības plāna projektus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Nauda. Ilustratīvs attēls
Nauda. Ilustratīvs attēls Foto: Pexels

Ieviestā ārkārtējā situācija Covid-19 dēļ jau ļāvusi īstenot atsevišķus vēl neapstiprinātā Nacionālā attīstības plāna 2021.-2027.gadam (NAP2027) projektus, šorīt intervijā Latvijas Radio sacīja Pārresoru koordinācijas centra vadītājs Pēteris Vilks.

Viņš stāstīja, ka Covid-19 krīze jau pati ieviesusi nelielas korekcijas NAP2027, tāpēc to nevajadzēs pārstrādāt, bet gluži pretēji, nedaudz papildināt.

"Jau tagad tiek īstenoti atsevišķi NAP2027 projekti, piemēram, tie ir ieguldījumi veselības nozarē, digitālajā jomā, būvniecībā un tautsaimniecības stiprināšanā. Tomēr būtiskākais, ka šiem projektiem tiek tērēti papildu līdzekļi, nevis iepriekš paredzētā nauda," stāstīja Vilks.

Centra vadītājs bija pārliecināts, ka plānu varētu apstiprināt līdz jūlija sākumam, lai gan vēl priekšā ir darbs Saeimā, kur minētais plāns ir jāapstiprina.

Jau ziņots, ka šodien Saeimas Ilgtspējīgas attīstības komisija sāks strādāt pie lēmuma projekta, lai sabalansētu NAP2027 izvirzītos mērķus ar ārkārtējās situācijas radītajām izmaiņām.

Iepriekš komisija aicina papildināt NAP2027 atbilstoši ārkārtējai situācijai un virzīt apstiprināšanai Saeimā, lai nerastos ilgstošs Eiropas fondu investīciju pārtraukums.

"Skaidrs, ka pēc Covid-19 krīzes Nacionālajā attīstības plānā ir nepieciešamas korekcijas, īpaši veselības aprūpes jomā. No tā, cik ātri Nacionālais attīstības plāns tiks apstiprināts, atkarīgs arī, cik ātri varēsim piekļūt Eiropas fondu finansējumam," iepriekš uzsvēra komisijas priekšsēdētājs Vjačeslavs Dombrovskis (S).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu