"Omniva" pakomātos apkalpoto sūtījumu skaits aprīlī pieaudzis 2,4 reizes

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zane Bitere / LETA

Pasta sūtījumu pakalpojuma sniedzēja SIA "Omniva" pakomātos sūtījumu skaits aprīlī pārsniedzis 500 000, kas ir 2,4 reizes vairāk nekā attiecīgajā mēnesī pērn, aģentūru LETA informēja uzņēmuma pārstāvji.

Savukārt, salīdzinot ar šā gada martu, aprīlī sūtījumu skaits palielinājies par 44%.

Uzņēmuma pārstāvji sūtījumu skata pieaugumu skaidroja ar cilvēku paradumu maiņu un e-komercijas apmēru pieaugumu valstī izsludinātās ārkārtējās situācijas periodā.

Tostarp būtiskākais sūtījumu skaita pieaugums novērojams Latvijas mazpilsētās vai apdzīvotās vietās, kas atrodas netālu no kādas lielpilsētas. Aprīlī salīdzinājumā ar martu sūtījumu skaits dubultojies, piemēram, Dundagā, Pļaviņās un Straupē. 

"Omniva" pārstāvji pauda, ka attiecīgie dati norāda uz tendenci iedzīvotājiem šajā laika periodā retāk doties uz lielajām pilsētām, tā vietā izvēloties attālinātus sūtījumus un izvairoties no lieka kontakta ar citiem. 

"Omniva Latvija" vadītāja Beāte Krauze-Čebotare atzīmēja, ka pieprasījums pēc bezkontakta piegādēm kopš ārkārtējās situācijas izsludināšanas valstī ir būtiski pieaudzis gan privātajā, gan arī biznesa sektorā, kas skaidrojams ne tikai ar tendenci cilvēkiem arvien vairāk izmantot pakomātus dažādu sūtījumu piegādei, bet arī ar interneta tirgotāju skaita pieaugumu.

"Redzam, ka daudzi vietējie tirgotāji, kas līdz šim savu preču pārdošanu piedāvāja tikai klātienē un pat neapsvēra biznesa pārnešanu uz e-veikala platformu, šobrīd dara visu iespējamo, lai pēc iespējas ātrāk un efektīvāk spētu nodrošināt tirdzniecību tiešsaistē," skaidroja Krauze-Čabotare.

Vienlaikus apkopotie dati liecina, ka sūtījumu izmēros būtiskas izmaiņas aprīlī nav novērotas - par 5% ir pieaudzis S izmēru sūtījumu skaits, savukārt M izmēra sūtījumu skaits ir samazinājies par 5%. 

Jau ziņots, ka "Omniva" pakomātos martā piegādāti 350 000 sūtījumu, kas ir par 56% vairāk nekā 2019.gada martā.

Tāpat vēstīts, ka "Omniva" apgrozījums pērn bija 7,5 miljoni eiro, kas ir pieaugums par 30%, savukārt uzņēmuma peļņa pērn palielinājās gandrīz 10 reizes un bija 746 000 eiro.

"Omniva" reģistrēta 2012.gadā, un tās pamatkapitāls ir 2945 eiro. "Omniva" pieder Igaunijā reģistrētam uzņēmumam "Aktsiaselts Eesti post". 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu