Atsakās reformas rezultātā izveidot Piņķu novadu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Informatīvs materiāls ar Jūrmalas šosejas pārbūves projektu.
Informatīvs materiāls ar Jūrmalas šosejas pārbūves projektu. Foto: Edijs Pālens / LETA

Saeima šodien galīgajā lasījumā apstiprināja Mārupes novada administratīvi teritoriālo sastāvu, atsakoties veidot jaunu Piņķu novadu.

Saeima šodien turpina trešajā lasījumā izskatīt administratīvi teritoriālās reformas likumprojektu, strādājot ar priekšlikumiem, kas iesniegti likuma pielikumam, kurā ietverts jauno pašvaldību saraksts. Pēc visu priekšlikumu izskatīšanas parlamentam vēl būs jābalso par likumprojektu kopumā.

Iepriekš otrajā lasījumā izskatot administratīvi teritoriālās reformas likumprojektu, deputāti bija nolēmuši Mārupes novadā ietvert Babītes pagastu, Mārupes pagastu un Salas pagastu.

Trešajam lasījumam deputāts Viktors Valainis (ZZS) rosināja reformas rezultātā izveidot Piņķu novadu, kura sastāvā būtu Babītes pagasts un Salas pagasts, kā arī Bieriņu novadu, kura sastāvā būtu Mārupes pagasts un kura administratīvais centrs būtu Mārupe. Šie priekšlikumi neguva parlamenta vairākuma atbalstu.

Līdz ar to Mārupes novads pēc reformas ietvers trīs administratīvās teritorijas: Babītes pagastu, Mārupes pagastu un Salas pagastu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu