Kariņš: Ēnu ekonomiku palīdzēs samazināt saprotamāka un taisnīgāka nodokļu sistēma

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Paula Čurkste / LETA

Ēnu ekonomiku Latvijā palīdzēs samazināt saprotamāka un taisnīgāka nodokļu sistēma, trešdien uzrunā ēnu ekonomikas konferences dalībniekiem sacīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Premjers uzsvēra, ka no vienas puses ēnu ekonomiku palīdzēs samazināt saprotamāka un taisnīgāka nodokļu sistēma, taču no otras puses ir jāmaina arī nodokļu maksātāju attieksme pret valsti.

"Mēs no valsts sagaidām labus pakalpojumus - sociālo nodrošinājumu, veselības aprūpi, drošību, ceļus un citus, bet ne visi ir gatavi maksāt nodokļus. Jāsaprot, ja vēlamies šos labos pakalpojumus, tad jābūt gataviem arī maksāt nodokļus," sacīja Kariņš. 

Viņš piebilda, ka ēnu ekonomiku palīdzēs mazināt arī daudzās reformas, kas valstī notiek - finanšu sektora kapitālais remonts, administratīvi teritoriālā reforma, augstākās izglītības reforma, veselības aprūpes reforma. 

Jau ziņots, ka ēnu ekonomikas īpatsvars pagājušajā gadā Latvijā samazinājās par 0,3 procentpunktiem un bija 23,9% no iekšzemes kopprodukta (IKP).

Vienlaikus Lietuvā ēnu ekonomikas īpatsvars pērn samazinājies par 0,5 procentpunktiem - līdz 18,2%, bet Igaunijā ēnu ekonomikas īpatsvars sarucis par 2,4 procentpunktiem - līdz 14,3%.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu