Amatu atstās "Conexus" valdes priekšsēdētāja Zane Kotāne (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zane Bitere/LETA

Vienotā dabasgāzes pārvades un uzglabāšanas sistēmas operatora AS "Conexus Baltic Grid" ("Conexus") valdes priekšsēdētājas amatu atstās Zane Kotāne, informēja "Conexus" pārstāvji.

Kompānijā norādīja, ka Kotāne nolēmusi pieņemt jaunus profesionālos izaicinājumus.

Paredzēts, ka amata pienākumus Kotāne pārstās pildīt 26.jūnijā.

"Jau kopš brīža, kad tika izveidots "Conexus", tas sevi pieteica kā nozīmīgu daļu no atvērtā dabasgāzes tirgus, kura primārais darbības mērķis ir reģiona dabasgāzes tirgus attīstība un drošība. Man ir liels gandarījums, ka īsā laikā mums ir izdevies šo tirgus struktūrvienību nostiprināt un tajā ieviest ilgtspējīgu darbības pārvaldību, nodrošinot gan nozares attīstības programmu un investīciju piesaistes sistēmu ieviešanu, gan iekšējo resursu un darbinieku kompetenču attīstību," minēja Kotāne.

Tāpat viņa arī pauda uzskatu, ka līdz šim paveiktais darbs ļaus arī turpmāk uzņēmumam efektīvi strādāt, lai sasniegtu izvirzītos mērķus un uzstādītu jaunas ambīcijas dabasgāzes tirgus attīstībā.

Kotāne strādā "Conexus" valdē, kopš uzņēmuma izveides 2016.gadā, bet 2018.gadā viņa tika iecelta valdes priekšsēdētājas amatā.

Kompānijas valdē strādā arī Mārtiņš Gode un Gints Freibergs.

"Conexus" ir vienotais dabasgāzes pārvades un uzglabāšanas operators Latvijā. Tas pārvalda Inčukalna pazemes gāzes krātuvi un maģistrālo dabasgāzes pārvades sistēmu, kas tieši savieno Latvijas dabasgāzes tirgu ar Lietuvu, Igauniju un Krievijas Ziemeļrietumu reģionu.

"Conexus" ir dibināts 2016.gada decembrī, reorganizācijas rezultātā no "Latvijas gāzes" nodalot pārvades un glabāšanas darbības virzienus. Kompānijas lielākais akcionārs ir "Augstsprieguma tīkls".

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu