"Qantas Airways" plāno likvidēt vismaz 6000 darbavietu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Cenšoties izdzīvot jaunā koronavīrusa pandēmijas apstākļos, Austrālijas nacionālā aviokompānija "Qantas Airways" plāno likvidēt vismaz 6000 darbavietu un ilgstoši atvaļināt aptuveni 15 000 darbinieku.

"Qantas Airways" šodien paziņoja, ka plāno samazināt izmaksas par vairākiem miljardiem dolāru un piesaistīt jaunu kapitālu. Plāna ietvaros paredzēts vismaz uz gadu pārstāt izmantot 100 lidmašīnas un pavisam atteikties no atlikušajām sešām "Boeing 747" lidmašīnām.

"Qantas Airways" izpilddirektors Alans Džoiss norādīja, ka aviokompānijai jākļūst mazākai, jo vairākus gadus gaidāmi mazāki ienākumi.

Viņš sacīja, ka atvaļinātajiem darbiniekiem jārēķinās ar ilgstošu pārtraukumu savā karjerā.

Džoiss piebilda, ka "Qantas Airways", sākoties krīzei, atradās labākās pozīcijās nekā daudzas citas aviokompānijas, taču atzina, ka krīze to skārusi ļoti smagi un tās ietekme būs jūtama vēl ilgi.

"Qantas Airways" nodarbina aptuveni 29 000 cilvēku. Džoiss sacīja, ka nākammēnes, domājams, strādā vairs vairs tikai 8000, bet līdz gada beigām strādājos skaits varētu atkal pieaugt līdz 15 000.

Starptautiskajai aviosatiksmei atjaunojoties, nākamo divu gadu laikā "Qantas Airways" strādājošo skaits varētu atkal sasniegt 21 000, viņš piebilda.

Austrālijas premjerministrs Skots Morisons sacīja, ka vēlas palīdzēt bijušajiem "Qantas Airways" darbiniekiem atrast darbu citās ekonomikas sfērās.

Premjerministrs sacīja, ka saglabā cerību Austrālijas ekonomikai, sevišķi pēc Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) secinājuma, ka Austrālija finanšu krīzi pārdzīvo labāk nekā vairums citu attīstīto ekonomiku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu