Caurplūdes ūdens sildītāji – kompakta ierīce momentānai ūdens uzsildīšanai

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Mūsdienās vairs praktiski nav iedomājama situācija, kad mājoklī nav siltā ūdens padeves. Taču joprojām ne visās pilsētās šī padeve tiek nodrošināta centralizēti, nemaz nerunājot par ciematiem un dziļiem lauku apvidiem. Tādēļ daudzu teritoriju iedzīvotājiem šis jautājums jārisina patstāvīgi, meklējot gan lietošanā ērtus, gan ekonomiskus variantus. Ilgu gadu garumā populāri bija boileri jeb uzkrājējtipa sildītāji. 

Taču jau kādu laiku tirgū ieviesusies alternatīva - caurplūdes ūdens sildītāji. To galvenā atšķirība no boileriem ir momentāna ūdens uzsildīšana. Būtībā viss ir vienkārši un notiek acumirklī - Jūs ieslēdzat auksto ūdeni, tas iziet caur sildītāja korpusu (kurā atrodas uzsildīšanas elements) un acumirklī saņemat no krāna jau siltu ūdeni. Patīkami? Viennozīmīgi! Un šiem sildītājiem ir arī vairākas citas vērā ņemamas priekšrocības:

  • Kompakti izmēri. Bieži vien šis parametrs ir noteicošais, kad jāizdara izvēle starp boileri un caurplūdes sildītāju, īpaši ja telpas ir mazas. Pat neliela apjoma (20-30l) boileris ir diezgan masīvs, Jums vajadzēs meklēt vietu, kur to novietot un arī droši nostiprināt. Savukārt caurplūdes ūdens sildītājs ir ļoti kompakta kastīte, kurai vieta atradīsies jebkur – virtuvē, vannasistabā vai tualetē. Mazākas jaudas modeļi vispār sastāv tikai no neliela apkures korpusa un krāna, ko piestiprināt uzreiz pie izlietnes vai duškabīnē.
  • Naudas ekonomija. Pastāv mīts, ka caurplūdes ūdens ierīces patērē krietni vairāk elektroenerģijas par parastajiem boileriem. Taču tas neatbilst patiesībai. Caurplūdes sildītājs izmanto elektroenerģiju tikai tad, kad tiek atvērts krāns. Jā, šajā brīdī tas patērē resursus daudz intensīvāk, taču krietni īsāku laika periodu, salīdzinot ar uzkrājējtipa sildītājiem. Rezultātā, pie regulāras lietošanas elektroenerģijas patēriņš abām ierīcēm būs aptuveni vienāds, savukārt lietojot neregulāri – Jūs pat ietaupīsiet!
  • Laika ekonomija. Ar šo sildītāju Jūs iegūsiet neierobežotu siltā ūdens daudzumu jebkurā laikā. Var aizmirst par gaidīšanu, kad beidzot ūdens uzsils. Īpaši ērti lielās ģimenēs, kad kāds vienmēr paliek gaidītāju rindās ikvakara dušas procedūrām.
  • Pievilcīgs dizains. Ražotāji tiešām rūpējas par caurplūdes sildītāju estētisko pusi. Atšķirībā no uzkrājējtipa sildītāja, šī modernā ierīce piešķirs interjeram mūsdienīgumu un eleganci.
  • Veselībai droša lietošana. Jau zināms fakts, ka boileros mēdz vairoties organismam nelabvēlīgas baktērijas, kas var izraisīt bīstamas plaušu slimības. Caurplūdes sistēmas nodrošina mūs ar tekošu ūdeni, liedzot baktērijām iespēju attīstīties.
  • Ērta pārvalde. Vairums sildītāju ir aprīkoti ar ekrāniem, uz kuriem varat redzēt aktuālo ūdens temperatūru. Tāpat ar pogu palīdzību uz korpusa vai krāna roktura pagriešanu Jūs varat šo temperatūru regulēt, pielāgojot savām vajadzībām.
  • Vienkārša apkope. Lai boileri kalpotu efektīvi un veselībai droši, tos nepieciešams regulāri tīrīt. Gadījumā ar caurplūdes ierīci Jums vispār nevajadzēs par to uztraukties, jo tās praktiski neprasa nekādu apkopi. 

Kā redzams, priekšrocību ir pietiekami daudz, tādēļ šīs samērā nedārgas, pievilcīgas un produktīvas ierīces jau ir atradušas daudz piekritēju. Kur tās mēdz uzstādīt? Būtībā jebkur! Varat izvēlēties to intensīvai un regulārai lietošanai dzīvokļos un privātmājās, mazāk intensīvai lietošanai birojos, viesu mājās, sabiedriskajās vietās un tualetēs vai kā rezerves variantu vasaras laikā, kad notiek, piemēram, remontdarbi un ūdens piegāde uz laiku tiek traucēta. Tā ir arī lieliska izvēle vasarnīcām un lauku mājām, kuras apmeklējat pārsvarā tikai siltās sezonas laikā. Jūs varat ierasties tur jebkurā brīdī un uzreiz ieiet dušā. Nevajadzēs gaidīt, kad uzsildīsies boileris, un uztraukties, vai ūdens pietiks visai ģimenei. Protams, caurplūdes sildītāji regulārai un neregulārai lietošanai atšķirsies gan parametru, gan cenas ziņā. Lai ierīce pilnībā apmierinātu Jūsu vajadzības un ilgi priecētu ar savu kalpošanu, pirms iegādes noteikti būtu nepieciešams iedziļināties dažos tehniskajos parametros. Tos arī apskatīsim tālāk. 

Kā izvēlēties caurplūdes ierīci, kas maksimāli atbilst Jūsu vajadzībām?

Ar boilera izvēli parasti viss ir skaidrs, - jo vairāk ūdens plānots patērēt, jo lielāka apjoma rezervuārs nepieciešams. Kā ir ar caurplūdes sildītāju? Būtībā noteicošais ir tas pats jautājums, - cik regulāri un intensīvi Jūs plānojat patērēt siltu ūdeni? Un secinājums acīmredzams, - jo vairāk lietosiet, jo jaudīgāka ierīce nepieciešama!

Tātad, pirmais un svarīgākais, kam pievērst uzmanību, izvēloties caurplūdes sildītāju, ir tā jauda. Jo lielāka ir jauda, jo augstāka būs ierīces produktivitāte (l/min) un lielāka ūdens temperatūra. Parasti sildītāju jauda variē no 1,5 līdz 20 kW. Ierīce ar jaudu 2-4 kW būs pietiekama virtuves vai vannasistabas izlietnei. Jūs varēsiet mazgāt rokas un traukus patīkami siltā ūdenī, apmēram 35°C, taču uz augstākām ūdens temperatūrām cerēt nevar. 7-17 kW sildītāji jau būs pietiekami jaudīgi, lai uzdzītu augstāku temperatūru un komfortabli mazgātos dušā, bet, ja uzstādīsiet ierīci ar 21 kW jaudu un vairāk, – vannā bez raizēm varēs mazgāties vairāki cilvēki.

Foto: Publicitātes foto

Tātad, kafejnīcām, sabiedriskajām tualetēm, virtuvēm vasarnīcās vai dzīvokļos sildītāji līdz 4 kW būs efektivitātes un cenas ziņā atbilstošākā izvēlē! Savukārt regulāriem dušas apmeklējumiem noteikti nepieciešamas ražīgākas ierīces. Jāņem vērā arī tas, ka mazākas jaudas sildītāji ziemas laikā bieži vien nefunkcionē pietiekami efektīvi. Ūdens būs knapi silts, tajā varēsiet tikai nomazgāt rokas un traukus. Lai bez raizēm mazgātos arī ziemā, izvēlieties ierīci ar lielāku jaudu.

Ja esat nolēmis iegādāties jaudīgāku caurplūdes sildītāju, noteikti pievērsiet uzmanību citam ārkārtīgi svarīgam aspektam, - Jūsu mājokļa elektroinstalācijai. Ņemiet vērā, ka sildītājiem ar jaudu virs 5 kW vēlams trīsfāzu strāvas pieslēgums (380 V spriegums). Ja mājas vai vasarnīcas elektroinstalācija ir samērā veca, tā var neizturēt slodzi un Jūsu iztērētā nauda jaunajam sildītājam būs vējā. Ja elektrības jautājums Jums ir svešs, pirms jaudīgu sildītāju iegādes noteikti konsultējaties ar elektriķiem, kas palīdzēs atrisināt jautājumu ar tīkla jaudām.

Tātad, lai caurplūdes ūdens sildītājs iepriecinātu Jūs ar siltu ūdeni neierobežotā apjomā, izpētiet piedāvājumu un izvēlieties ierīci ar Jūsu vajadzībām atbilstošu jaudu. Tad varēsiet bez jebkādām raizēm lietot to daudzu gadu garumā. Apskatiet caurplūdes ūdens sildītāju piedāvājumu interneta veikalā 220.lv. Te Jūs varēsiet atrast kvalitatīvas, modernas un funkcionālas ierīces ar dažādu jaudu. Kompakti elektriskie ūdens sildītāji ar lietošanā komfortabliem elastīgajiem krāniem un LED displejiem virtuvēm, komplekti krāns+dušas galviņa, ļoti ražīgas ierīces, kas piemērotas lietošanai ar vannas/virtuves izlietni, dušu, vannu utt. Izvēlieties Jums atbilstošāko un baudiet caurplūdes ūdens sildītāju sniegtās privilēģijas!

CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu