Aviokompānija KLM likvidēs līdz 5000 darba vietu; "United Airlines" palielina atlaižamo pilotu skaitu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: SIPA/Scanpix

Nīderlandes aviokompānija "Koninklijke Luchtvaart Maatschappij" (KLM) piektdien paziņoja, ka likvidēs līdz pat 5000 darba vietu, ņemot vērā koronavīrusa pandēmijas izraisīto krīzi aviācijas nozarē.

KLM norāda, ka šo darba vietu likvidēšana ir nepieciešama, jo lidsabiedrība šāgada pirmajos sešos mēnešos cietusi 768 miljonu eiro zaudējumus, neskatoties uz valdības nodrošināto 3,4 miljardu eiro palīdzību.

Darba vietas paredzēts likvidēt līdz 2021.gada beigām.

Aviokompānija šobrīd nodarbina 33 000 cilvēku.

KLM vēsta, ka pārvadāto pasažieru skaits otrajā ceturksnī sarucis par 95% - no deviņiem miljoniem pērn līdz mazāk nekā pusmiljonam.

KLM un Francijas "Air France" ietilpst holdingā "KLM-Air France".

"United Airlines" palielina atlaišanai paredzēto pilotu skaitu

ASV aviokompānija "United Airlines" tagad plāno atlaist vairāk pilotu, nekā bija paredzēts iepriekš, ņemot vērā gaisa satiksmes papildu pavājināšanos koronavīrusa pandēmijas dēļ, ceturtdien paziņoja lidsabiedrības lidojumu vadības vecākais viceprezidents Braiens Kviglijs.

"United Airlines" šobrīd plāno no darba atlaist 3900 pilotus, nevis 2250 pilotus, kā tika paredzēts jūlija sākumā pirms jaunu ar Covid-19 saslimušo gadījumu skaita strauja pieauguma.

Kviglijs norāda, ka aviokompānijas ienākumi šobrīd nokritušies par aptuveni 85%.

"United Airlines" no ASV valdības atbalsta programmas saņēmusi aptuveni piecus miljardus dolāru. Šī finansējuma nosacījumi paredz, ka aviokompānija nedrīkst atlaist darbiniekus pirms 30.septembra, taču uzņēmums pavēstījis, ka pēc šī termiņa darbinieku skaita samazināšana būs neizbēgama.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu