Tramps aicina boikotēt "Goodyear" riepas (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

ASV prezidents Donalds Tramps trešdien aicināja boikotēt kompānijas "Goodyear" ražotās riepas, apsūdzot uzņēmumu, ka tas aizliedzis darbiniekiem valkāt cepurītes ar viņa iepriekšējās prezidenta vēlēšanu kampaņas saukli "Padarīsim Ameriku atkal diženu!" ("Make America Great Again!").

"Nepērciet "Goodyear" riepas. Viņi ir paziņojuši par MAGA cepurīšu aizliegumu. Pērciet labākas riepas daudz lētāk!" tviterī ierakstīja Tramps. MAGA ir saīsinājums no "Make America Great Again!"

Kanzasas telekanāls WIBW, atsaucoties uz kādu anonīmu "Goodyear" darbinieku, ziņoja, ka "Goodyear" darbiniekiem norādījusi, ka nav pieņemami ierasties darbā, valkājot politisko simboliku, kā piemēru minot arī MAGA. Kompānijai gan neesot iebildumu pret saukli "Black Lives Matter" ("Melnādaino dzīvības ir nozīmīgas") un pret seksuālo minoritāšu simboliku.

"Goodyear" savukārt skaidroja, ka neko neesot aizliegusi, bet lūgusi darbiniekiem neierasties uzņēmuma teritorijā ar simboliku, kas pārkāpj vienlīdzības principus, kā arī ar politisko simboliku.

Kad preses brīfingā žurnālisti Trampam norādīja, ka "Goodyear" riepas ir arī prezidenta limuzīnam, viņš atteica: "Ņemot vērā, ko esmu dzirdējis, likšu tās nomainīt.  Redzēsim, kas notiks."

"Būs daudz cilvēku, kas vairs nepirks "Goodyear" ražojumus," piebilda prezidents.

Pēc Trampa tvīta biržā sāka  sarukt "Goodyear" akcijas cena, un tirdzniecības dienu tā noslēdza ar 2,4% kritumu.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu