Tēva - bērnu pārgājienu vadītājs: tev tikai šķiet, ka laiku ar bērnu pavadi kvalitatīvi...

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: publicitātes

Izdzīvošanas skolas vadītājs Oskars Špickopfs uzskata, ka dzīvē ir kārtība, kā mēs varam taupīt savu laiku un savu enerģiju, lai beigtu par to žēloties. Oskars savā lekcijā stāsta par kvalitatīvā laika nozīmi tieši tēva un bērna attiecībās. 

Raksts oriģināli publicēts 2020. gada 7. oktobrī.

"Izdzīvošanas skolas četru gadu laikā mums ir bijis vairāk nekā 1000 tēvu un vēl vairāk bērnu. Mēs sākām ar pārgājienu tēviem un dēliem, kad ziemā mēs viņus ievedām mežā, lai ar dažādiem pārbaudījumiem stiprinātu viņu attiecības un abu raksturus. Iemācīt noderīgas un praktiskas iemaņas un piedzīvot dabu, kas vīrietim ir nepieciešama," par pārgājienu aizsākumu stāsta idejas autors un organizators. "Tomēr ar laiku sapratām, ka arī meitām ir nepieciešams šāds pārgājiens ar tēti. Tēvi atzīst, ka nekad nebija domājuši, ka, visu dienu pavadot ārā ar meitu, tā varētu būt viena no lieliskākajām dienām viņu mūžā!"

Kas nav kvalitatīvs laiks, ko pavadi kopā ar bērnu? "Man nāk prātā bilde, kurā divi auto, vienā bērns, bet otrā vecāki, brauc katrs pa savu ceļu un citos virzienos, un abu ceļi pat nesaskaras.

Arī situācija, kad vecāki un bērns brauc pa vienu ceļu, nav uzskatāma par kvalitatīvu - jo katrs brauc savā joslā un domās jūs neesat kopā. Pat ja dzīvojat zem viena jumta un brīvdienās braucat vienā auto..." situāciju raksturo Oskars. 

Ko es vēlos darīt ar to laiku, kas man ir kopā ar bērniem, - tāds ir jautājums! Mums katram ir savs dzīves ceļš - darbs, bērnudārzs, skola, pulciņi, treniņi - tās visas ir lieliskas lietas, un tā ir dzīve, ko dzīvojam.

Svarīgi, lai tās dzīves krustojas un mums ir 100% uzmanība šajos krustojumos. Te varam runāt par kvalitatīvu laiku kopā ar bērniem! 

Klausies vairāk lekciju video!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu