Trīs Latvijas objekti ieguvuši balvas Eiropas kultūras tūrisma tīkla konkursā (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: www.poga.lv

Eiropas kultūras tūrisma tīkla konkursā "Ilgtspējīga kultūras tūrisma galamērķis 2020" balvas ieguvuši arī trīs Latvijas objekti - Alūksnes bānīša stacijas ekspozīcija, Līgatnes papīrfabrikas strādnieku ciemats un Āraišu ezerpils Arheoloģiskā parka apmeklētāju centrs.

Pirmo vietu kategorijā "Industriālais mantojums" ieguvusi Alūksnes bānīša stacijas ekspozīcija, bet trešo vietu - Līgatnes papīrfabrikas strādnieku ciemats.

Savukārt kategorijā "Jūras, piekrastes un ūdens mantojums" trešajā vietā ierindots Āraišu ezerpils Arheoloģiskā parka apmeklētāju centrs.

Kā aģentūru LETA informēja Amatas novada pašvaldības tūrisma un mārketinga speciāliste Dārta Ansone, ceremonija norisinājās 22.okotbrī. Konkursā septiņās dažādās kategorijās piedalījās 43 dalībnieki no 16 valstīm.

Pēc Ansones paustā, konkurss par aktuālajam tēmām tūrismā "Ilgtspējīga kultūras tūrisma galamērķis" tiek rīkots kopš 2014.gada, lai uzlabotu Eiropas kultūras tūrisma galamērķu redzamību, radītu platformu pieredzes un zināšanu apmaiņai un veicinātu sadarbības tīkla izveidi starp galamērķiem.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu