Oktobrī autobusos un vilcienos pārvadāto pasažieru skaits samazinājās par 18% (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Edijs Pālens / LETA

Oktobrī autobusos un vilcienos pārvadāto pasažieru skaits samazinājās par 18%, salīdzinot ar septembri, un prognozējams, ka ārkārtējās situācijas laikā sabiedriskā transporta pasažieru skaits saruks vēl vairāk, norādīja Autotransporta direkcijas pārstāve Zane Plone.

Oktobrī vienas darba dienas laikā reģionālo maršrutu autobusos brauca vidēji 61 000 pasažieru, bet vilcienos - 37 000 pasažieru. Oktobrī, salīdzinot ar septembri, pārvadāto pasažieru skaits kopumā samazinājās par aptuveni 18%.

Izvērtējot pasažieru skaitu pēdējo dienu laikā, Autotransporta direkcija redz, ka šajās dienās kopumā pasažieru skaits gandrīz nav mainījies - nav ne papildu krituma, ne pieauguma.

Direkcija prognozē, ka no pirmdienas, kad valstī stājās spēkā ārkārtējā situācija, pasažieru skaits saruks vēl vairāk,

tomēr precīzāku informāciju, lai varētu saprast kopējās pasažieru pārvietošanās tendences, varēs sniegt nākamnedēļ.

Plone arī norādīja, ka

jebkura tukšā vieta autobusā vai vilcienā palielina zaudējumus un līdz ar to arī nepieciešamās valsts dotācijas.

Patlaban Autotransporta direkcija vēl nevar precīzi prognozēt zaudējumu apmērus, un to varēs pateikt tad, kad būs vairāk datu par pasažieru plūsmu ārkārtējās situācijas laikā.

Kā ziņots, šogad pirmajā pusgadā, kad ārkārtējā situācija valstī bija izsludināta no 13.marta līdz 9.jūnijam, vilcienos un reģionālo maršrutu autobusos pārvadāto pasažieru skaits bija par 33% mazāks nekā 2019.gada attiecīgajā periodā.

Tostarp reģionālo autobusu maršrutos aprīlī, salīdzinot ar attiecīgo mēnesi pērn, pārvadāto pasažieru skaits samazinājās par 68%, maijā - par 58%, bet jūnijā - par 37%.

Savukārt vilcienos pārvadāto pasažieru skaits martā samazinājās par 30,5%, salīdzinot ar attiecīgo mēnesi 2019.gadā, bet aprīlī - par 65,6%.

Autotransporta direkcija ir vienotas valsts politikas realizētāja starptautisko pārvadājumu jomā, autotransporta komercpārvadājumu uzņēmējdarbības licencēšanā, kā arī sabiedriskā transporta plānošanā. Autotransporta direkcijas uzdevums ir īstenot virkni pasākumu kompleksu, lai Latvijas autopārvadātājiem tiktu nodrošināta likumīga iespēja veikt pārvadājumus Latvijas teritorijā un ārpus tās.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu