Debatēm par nākamā gada budžetu tuvojoties 40 stundu atzīmei, Saeimā saīsina debašu runas ilgumu (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Portfelis. Ilustratīvs attēls.
Portfelis. Ilustratīvs attēls. Foto: Zane Bitere/LETA

Saeimas vairākums šodien pēc koalīcijas deputātu ierosinājuma saīsināja Saeimas deputātu debašu laiku par valsts 2021.gada budžeta pakotnes likumprojektiem.

Debates par nākamā gada budžetu sākušās vēl pirmdien plkst.9, katru dienu šim mērķim veltot desmit stundas, tādējādi šīs dienas izskaņā debates par budžetu pavadošajiem likumprojektiem būs prasījušas teju 40 stundas.

Tika noteikts, ka par priekšlikumu deputāts pirmajā uzstāšanās reizē var runāt trīs minūtes un otrajā vienu minūti. Iepriekš debates noritēja pēc ierastās kārtības, kad pirmajā uzstāšanās reizē varēja runāt piecas minūtes un otrajā divas minūtes.

Kā viens no aktīvākajiem debatētājiem arī deputāts Aldis Gobzems piekrita aicinājumam saīsināt debates un nobalsoja par priekšlikumu. Deputāts uzsvēra, ka "ar abām rokām par" būs arī par priekšlikumu vēl vairāk saīsināt debašu laiku, jo neesot jēgas debatēt par priekšlikumiem, ja koalīcija jau visu ir nolēmusi un noraidīs.

Kā ziņots, 25.novembrī noslēdzoties trešajai 2021.gada budžeta izskatīšanai veltītajai parlamenta sēdes dienai, krita garākās budžetam veltītās Saeimas sēdes rekords.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu