7 jautājumi, kurus sev uzdot pirms riepu iegādes

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Lai gan varētu likties, ka riepas ir vienkāršs pirkums, tā noteikti nav -  ir pārsteidzoši daudz aspektu, kas jāapdomā un jāņem vērā, iegādājoties jaunas riepas. Riepas ir Jūsu drošības garants, tas ir vienīgais, kas atrodas starp Jūsu auto un ceļa virsmu un būtiski ietekmē auto veiktspēju.

Rūpējoties par Jūsu drošību un labsajūtu, esam apkopojuši 7 jautājumus, kurus sev uzdot pirms riepu iegādes, tādējādi varēsiet iegādāties savam auto labākās un piemērotākās riepas!

1. Kas ir izvēlēto riepu ražotājs?

Zīmols ir viens no svarīgākajiem faktoriem, kas jāņem vērā, iegādājoties riepas. Ne velti atsevišķi zīmoli ir zināmi visā pasaulē - tie ir pārbaudīti dažādos testos un atzīti autovadītāju starpā, līdz ar to ir uzticami un droši. Pasaulē atzītākie riepu ražotāji ir Michelin, Goodyear, Pirelli, Continental un Bridgestone – šo un arī citu kvalitatīvu ražotāju riepas interneta veikalā 220.lv pieejamas plašā izvēlē!

2. Vai izvēlētās riepas ir piemērotas manam transportlīdzeklim?

Tā kā dažādu transportlīdzekļu specifikācija atšķiras, atšķiras arī riepu veidi, kas tiem piemēroti. Galvenokārt, protams, jāņem vērā riepu izmērs, pēc tam jāapskata arī izvēlēto riepu kravnesības indekss, tips, protektora veids un dziļums, degvielas patēriņa un saķeres līmeņa indekss, trokšņu līmeņu parametri u.c.

Vēlams apskatīties itin visus riepas apzīmējumus, jo tikai tā varēsiet būt drošs, ka izvēlaties savam transportlīdzeklim piemērotākās riepas. Ja nesaprotat kādu no apzīmējumiem, noteikti vērsieties pie riepu izplatītāja vai pārdevēja!

3. Kādos laikapstākļos riepas tiks lietotas?

Svarīgi, lai ikvienos apstākļos pārvietoties un manevrēt  būtu droši, un par to atbildīgas riepas! Tas, kādas riepas būs Jūsu transportlīdzeklim vispiemērotākās un labākās, galvenokārt atkarīgs no gadalaika, kurā tās paredzēts lietot. Pamatā pastāv trīs veidu riepas: vasaras, ziemas un vissezonas.

Atcerieties, ka no 1.decembra līdz 1.martam Latvijā visiem transportlīdzekļiem, kuru pilna masa nepārsniedz 3500 kg, obligāti jābūt aprīkotiem ar ziemas riepām, turklāt to minimālais protektora dziļums drīkst būt 4 mm.

Ja vēl neesat iegādājies ziemas riepas internetā, nekavējieties un ienāciet interneta veikalā 220.lv!

4. Kādi ir mani ikdienas braukšanas paradumi?

Iegādājoties jaunas riepas, nosakiet savas vēlmes un vajadzības. Kāds ir Jūsu ikdienas braukšanas stils un paradumi – vai Jūs dodat priekšroku mierīgai, asai un straujai vai tomēr daudzveidīgai braukšanai?

Ja Jūsu ikdienas braukšanas stils ir mierīgs, izvēlieties riepas, kas īpaši izceļ komfortu un aprīkotas ar zemu trokšņa indeksu. Riepas ar zemāku ātruma indekss (S, T vai H klases riepas) ir optimizētas tā, lai nodrošinātu augstāku komfortu, nevis lielāku ātrumu. Šādā gadījumā izvairieties no masīva protektora, ziemas apstākļos īpašu uzmanību pievērsiet radzēm – tās var būt nemanāmas, taču tajā pašā laikā rada pamatīgu troksni.

Ja Jūsu ikdienas braukšanas stils ir ass un straujš, izvēlieties riepas, kas īpaši izceļ vadīšanas un manevrēšanas precizitāti. Šāda veida riepas dēvē par augstas veiktspējas riepām, un tām ir augstāks ātruma indekss, kas nozīmē, ka riepas ir optimizētas tā, lai nodrošinātu labāku un stingrāku kontroli, precīzāku vadāmību.

5. Iegādāties jaunas vai lietotas riepas?

Rūpējieties par savu drošību! Jūs nekad nevarat zināt visu patiesību par lietotām riepām, tādēļ mēs iesakām iegādāties tikai un vienīgi jaunas riepas. Turklāt jaunām riepām visbiežāk tiks piešķirta garantija, kas vajadzības gadījumā var radīt pamatīgu ietaupījumu un aiztaupīt galvassāpes. Ja nevēlaties piedzīvot nepatīkamus pārsteigumus, izvēlieties riepas no 220.lv!

6. Vai un kādas ir pieejamās atsauksmes?

Paļaujieties uz ražotāja reputāciju un noteikti apskatiet pieejamās atsauksmes, lai apkopotu visu svarīgāko informāciju par izvēlētajām riepām. Izvairieties iegādāties nezināma ražotāja riepas, īpaši, ja par tām nav pieejamas atsauksmes.

Apskatot dažādas atsauksmes, bieži vien iespējams izvairīties no nepareizo lēmumu pieņemšanas, jo šķietami labākais ne vienmēr ir patiesi labākais arī tad, ja runa ir par riepām!

7. Cik esmu gatavs maksāt par riepām?

Salīdzinot dažādus riepu zīmolus un modeļus, visticamāk, pamanīsiet, ka budžeta riepas un luksusa klases riepas pamatīgi atšķiras, turklāt atšķirība manāma ne tikai specifikācijās, bet arī cenā – jo labāks ražotājs un vairāk funkciju, jo augstāka riepas cena. Pašsaprotami, ka ne visi var atļauties iegādāties luksusa klases riepas, tādēļ svarīgi, lai Jūsu noteiktajā cenu kategorijā iegādājaties labāko iespējamo.

Atcerieties, ka ne vienmēr luksusa riepas ir tieši tas, kas nepieciešams! Rēķinieties arī ar faktu, ka vienkāršiem un izplatītiem auto modeļiem būs pieejama lielāka riepu izvēle nekā luksusa klases auto.

Lemjot par to, kādas riepas būs labākās un piemērotākās, noteikti ņemiet vērā ne tikai transportlīdzekļa parametrus, bet arī savas vēlmes un vajadzības. Ja pirms riepu iegādes uzdosiet sev un apdomāsiet iepriekš minētos septiņus jautājumus, Jums nevajadzētu rasties problēmām izvēlēties labāko. Vēlam veiksmīgu iepirkšanos!

CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu