Planšetdators “Xiaomi Pad 6S Pro” – ne tikai izklaidei, bet arī darbam

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

“Xiaomi” iepazīstina ar jauno planšetdatoru “Xiaomi Pad 6S Pro”. No iepriekšējā gadā prezentētā “Xiaomi Pad 6” tas atšķiras ne tikai ar lielāku ekrānu un jaudīgāku procesoru, bet arī programmatūru. Izmantojot šo praktisko ierīci, jūs varat ne tikai skatīties un apstrādāt videoierakstus, spēlēt sarežģītas grafikas spēles, zīmēt ar mākslīgā intelekta palīdzību, bet ievērojami ērtāk strādāt ar dokumentiem, piedalīties videokonferencēs, mācīties. Nevar nepamanīt, ka “Xiaomi” šo planšetdatoru ir centies izstrādāt pēc iespējas universālu, lai to varētu izmantot gan mājās, gan ceļojumos, gan darbā, un tas kļūtu par pilnvērtīgu mobilo biroju.

Elegants dizains

Paņemot rokās planšetdatoru “Xiaomi Pad 6S Pro”, uzmanība noteikti tiks pievērsta tā elegantajam dizainam. “Xiaomi Pad 6S Pro” saglabā jaunā telefona “Xiaomi 14” dizaina iezīmes: gludas sānu šķautnes, plakans ekrāns, plakans metāla korpuss. Labi jūtama montāžas un izvēlēto materiālu kvalitāte, ka rokās tiek turēta solīda ierīce. Metāla ekrāna korpuss – matētā pelēkā krāsā, vienīgais izvirzītais tā elements – nelielais kameru bloks. Aizmugurē ir arī trīs ligzdas, kas paredzētas klaviatūras pievienošanai, turklāt šo planšetdatoru nākotnē varēs pievienot arī pirmajam šā uzņēmuma elektromobilim “Xiaomi SU7” un izmantot kā centrālās konsoles ekrānu.

Planšetdatora “Xiaomi Pad 6S Pro” biezums ir tikai 6,26 mm, tā svars – 590 g. Galvenā pamanāmā atšķirība – jaunais 12,4 collu lielais ekrāns, kura unikalitāte redzama arī tā malu attiecībā, kas ir 3:2.

Turot planšetdatoru horizontāli, ieslēgšanas poga atrodas kreisajā pusē, augšējā stūrī, bet skaņas regulēšanas poga – augšpusē, kreisajā pusē – abi regulatori atrodas blakus. Korpusa rāmja augšpusē ir integrēts magnēts pildspalvai “Xiaomi Focus Pen” – vienkārši pielieciet pildspalvu pie rāmja, un magnēts to pievelk. Pildspalva ir jāuzteic. Tai ir daudz funkciju, un daudzas no tām darbojas ļoti labi un bez aizķeršanās.

Piesātināts un detalizēts “Xiaomi Pad 6S Pro” ekrāna attēls

Lielajam 12,4 collu “Xiaomi Pad 6S Pro” LED ekrānam piemīt ļoti liela izšķirtspēja – 3048 x 2032, tāpēc attēla detalizētība ir vienreizēja. To jūs pamanīsiet uzreiz. Maksimālais ekrāna spilgtums ir 900 niti, tāpēc, strādājot spilgtā gaismā, nekādu diskomfortu neizjutīsiet. Turklāt, tā kā šā planšetdatora ekrāns ir lielāka izmēra, tam ir cita augstuma un platuma attiecība – 3:2, nevis 16:10, kāda bija iepriekšējā gada planšetdatora “Xiaomi Pad 6” 11 collu ekrānam. “Xiaomi” attiecību 3:2 izvēlējās tādēļ, ka šāds ekrāns ir ērtāks darbam. Rediģējot “Excel”, “PowerPoint” vai citu programmu failus, kā arī pārlūkojot tīmekļa vietnes, var redzēt vairāk satura. Ar to “Xiaomi”, šķiet, uzsver, ka ir pienācis laiks plašāk atvērt biroju durvis planšetdatoriem, jo tie savas funkcionalitātes ziņā neatpaliek no portatīvajiem datoriem.

Xiaomi Pad 6S Pro” ekrāna maksimālā atjaunošanās frekvence – 144 Hz. Automātiskajā režīmā “Xiaomi Pad 6” ekrānam ir 7 atjaunošanās frekvences: 30 Hz, 48 Hz, 50 Hz, 60 Hz, 90 Hz, 120 Hz un 144 Hz. Ja ekrānā ir redzams statisks attēls, lai taupītu baterijas resursus, tā atjaunošanās frekvence samazinās līdz 50 Hz, atskaņojot videoierakstus, ekrāna atjaunošanās frekvence ir atkarīga no kadru skaita sekundē, spēlējot spēles, ekrāna atjaunošanās frekvence būs 90 Hz, 120 Hz un 144 Hz.

Tiek piedāvātas četras dažādas ekrāna krāsu opcijas: “Oriģinālā krāsa PRO” (noklusējuma, atveido reālistiskas krāsas), “Spilgta” (pieskaņo krāsas saturam) un “Piesātināta” (izceļ krāsas). Varat precīzi regulēt ikviena režīma krāsu temperatūru. Var izvēlēties arī funkciju “Pielāgotas krāsas” – krāsu temperatūra mainās, ņemot vērā apkārtējās vides apgaismojumu.

Ekrāns atbalsta HDR10 funkciju, bet tas nozīmē, ka kontrasta attiecība un krāsu telpa tiek palielināta vēl vairāk, dziļie tumšie toņi tiek saskaņoti ar ļoti gaišiem akcentiem, lai attēls būtu reālistisks. Planšetdatora “Xiaomi Pad 6S Pro” gaismas sensors atpazīst apkārtējās vides apgaismojumu, un HDR attēla kvalitāte tiek pieskaņota saskaņā ar tā datiem. Tiek atbalstīts arī “Dolby Vision” risinājums, kas sniedz kinoteātra cienīgas izjūtas.

Ekrāns izstaro maz zilās gaismas, tāpēc tas aizsargā lietotāja acis. Ņemot vērā apkārtējo vidi, ekrāns regulē savu krāsu temperatūru un spilgtumu un nodrošina acu aizsardzību, strādājot tumsā. Acis aizsargājošās ekrāna īpašības apliecina trīs “TÜV Rheinland” sertifikāti.

Ekrāns ir pārklāts ar “Gorilla Glass 5” stiklu un atbalsta pildspalvas ievadi. Reaģē uz pirksta un pildspalvas pieskārienu, frekvence – attiecīgi 360 Hz un 240 Hz.

Jaudīgs procesors, daudz atmiņas

Estētiskajā metāla “Xiaomi Pad 6S Pro” korpusā slēpjas jaudīgais “Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2” procesors, kas kopā ar 8 GB vai 12 GB operatīvo atmiņu nodrošina raitu darbību, arī izmantojot prasīgas programmas vai spēles. Testētajai versijai bija 8 GB operatīvā un 256 GB pastāvīgā atmiņa. Tiks piedāvāta arī versija, kurai ir 12 GB operatīvā un 512 GB pastāvīgā atmiņa. UFS 4.0 standarts nodrošina daudz lielāku datu nodošanas ātrumu, enerģijas patēriņa efektivitāti.

Lai pārliecinātos, cik raiti darbojas “Xiaomi Pad 6S Pro”, izmēģiniet to veikalā vai salonā, – acumirklī sapratīsiet, ka jūsu rokās ir “raķete”.

Operētājsistēmas “Xiaomi HyperOS” priekšrocības

Planšetdatorā “Xiaomi Pad 6S Pro” ir instalēta pilnīgi jauna “Xiaomi” operētājsistēma “HyperOS”, kas optimizē ikviena procesa ātrumu. “Xiaomi HyperOS” tiek instalēta uzņēmuma jaunākajos telefonos, pulksteņos, planšetdatoros, un tā nodrošinās, ka dažādas “Xiaomi” ierīces varēs savstarpēji raiti sadarboties. Ierīces ar “Xiaomi HyperOS” ievērojami taupīgāk izmanto baterijas resursus.

Konfigurējot planšetdatoru “Xiaomi Pad 6S Pro”, tiek piedāvāts savienot to ar telefonu. Pēc savienošanas viedtālruņa ekrāna kopija tiek rādīta planšetdatorā, un jūs varat pārvaldīt telefonu, pat neizņemot to no kabatas, turklāt vienas ierīces saturu var ļoti ātri nokopēt otras atmiņā, vienkārši ievelkot un nometot. Tiesa, lai to izdarītu, arī telefonā ir jādarbojas operētājsistēmai “Xiaomi HyperOS”. Pateicoties “Xiaomi HyperOS”, telefons un planšetdators tiek savienots vienā ierīcē. Tā kā jūsu telefons “atrodas” planšetdatorā, tas kļūst par telefona aizstājēju. Ja nav pieejams “Wi-Fi” savienojums, “Xiaomi Pad 6S Pro” var pievienot telefona piekļuves punktam ar vienu pieskārienu, neatkarīgi no tā, vai piekļuves punkts ir ieslēgts, vai nē. Fotogrāfijas un failus varat pārvietot, izmantojot NFC funkciju.

Strādājot ar “Xiaomi Pad 6S Pro”, vienlaikus varat atvērt četras programmas – ierīce darbosies ļoti raiti. Varat brīvi regulēt logu izmēru, kā standarta datorā.

Operētājsistēma “Xiaomi HyperOS” piedāvā ļoti līdzīgu failu pārvaldnieku, kāds tiek izmantots datorā. Failu meklēšana tiek veikta pēc programmām, tāpēc varat ātri atrast ar dažādām programmām saistītus failus. Failu kategorijas tiek rādītas sānjoslā, bet tas ļauj ātri atrast konkrētām kategorijām piederošus failus.

Xiaomi Pad 6S Pro” var kalpot kā režisora monitors, kurā redzams savienoto viedtālruņu filmētais materiāls. Vienlaikus planšetdatorā var tikt rādīti attēli, kas filmēti ar vienu līdz četrām kamerām.

Laba un detalizēta skaņa

Abos “Xiaomi Pad 6S Pro” sānos ir labi redzamas caurumu rindas – stereo sistēma, kuru veido 6 skaļruņi, kas atbalsta “Dolby Atmos”. Skaņa ir ļoti detalizēta, bet skaļums ir vairāk nekā pietiekams, gan klausoties mūziku, gan skatoties filmas vai “Youtube” saturu. Skaņai – liels pluss! Bez skaļruņiem planšetdatoram “Xiaomi Pad 6S Pro” ir 4 mikrofoni. Viens mikrofons veic apkārtējās vides trokšņa sensora funkciju.

Baterija un darbības laiks

Kaut arī planšetdatora “Xiaomi Pad 6S Pro” biezums ir 6,26 mm, tam ir ietilpīga 10 000 mAh baterija, kas nodrošina ļoti ilgu darbības laiku ar vienu uzlādi. Šis planšetdators nepievils ne garos ceļojumos, ne saspringtā darba dienā –, uzlādējot bateriju, gaidīšanas režīmā tas var darboties 22 dienas. Turklāt “Xiaomi Pad 6S Pro” atbalsta ļoti ātro 120 W “HyperCharge” uzlādi, tāpēc tā baterija no 0 līdz 100 % tiks uzlādēta vien 35 minūšu laikā! Ne uzlādes ātruma, ne baterijas darbības ilguma dēļ sūdzību tiešām nebūs.

“Xiaomi Pad 6S Pro” fotoaparāti

Xiaomi Pad 6S Pro” ir 50 MP galvenā (aizmugurējā) kamera un 32 MP pašportretu kamera. Planšetdatorā svarīgāka ir priekšējā (pašportretu) kamera, jo tieši tā pārraida attēlu konferenču vai video sarunu laikā. Priekšējā “Xiaomi Pad 6S Pro” kamerā, kas pārraida spilgtu attēlu, ir integrēta “FocusFrame” funkcija – video sarunu laikā jūs būsiet ekrāna centrā. Pat, ja kustēsieties dažādos virzienos, tik un tā būsiet ekrāna centrā. Ja kāds apsēdīsies jums blakus vai pretēji, sarunu biedrs novērsīsies, kameras redzamības lauks tiks attiecīgi, vai nu paplašināts (attēls tiks attālināts) vai samazināts (attēls tiks pietuvināts). Kamera it kā seko jums, un, lai jūs paliktu centrā, tiek vienkārši gudri apgriezts attēls. Arī gaišumu var koriģēt: ja gaisma krīt uz ekrānu jums no mugurpuses, tas nozīmē, ka jums attēlā vajadzētu izskatīties tumšam, bet fonam gaišam, taču tā nav – gaišums tiek koriģēts tā, lai jūsu seja būtu labi redzama.

Xiaomi Pad 6S Pro” ir daudzi dažādi funkcionāli konferenču rīki. Tos lietojot, var izmantot arī mākslīgo intelektu.

Vērtējums

Vienlaidu, kvalitatīvais un solīdais metāla korpuss, pievilcīgais dizains, lielais ekrāns, lielā izšķirtspēja un lielāka ekrāna atjaunošanās frekvence izceļ planšetdatoru “Xiaomi Pad 6S Pro” citu savas klases un cenu līmeņa datoru vidū. “Xiaomi Pad 6S Pro” ir lieliski piemērots darbam, video sarunām, lai skatītos filmas, lasītu grāmatas, ar to ir aizraujoši spēlēt sarežģītas spēles. Praktiska ierīce, jo tas var kļūt par jūsu mobilo biroju, īpaši, ja iegādāsieties pildspalvu “Xiaomi Focus Pen” un klaviatūru “Xiaomi Pad 6S Pro Touchpad Keyboard”. Integrētā intuitīvā programmatūra piedāvā daudz dažādu iespēju.

Xiaomi Pad 6S Pro” ir ātrs un jaudīgs, tam ir skaļruņi, kas nodrošina labu skaņu, lielas ietilpības un ātri uzlādējama baterija. Jau iepriekšējā gada modelis “Xiaomi Pad 6” man atstāja tik labu iespaidu, ka bez sirdsapziņas pārmetumiem ieteicu to draugiem. “Xiaomi Pad 6S Pro” ir vēl pievilcīgāks, īpaši tā piedāvātās iespējas kļūt par vienu kopēju ierīci ar “Xiaomi” telefonu dēļ.

Rakstu sagatavoja R. Kažimėkas.
CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu