"Bitcoin" cena negaidīti kritusies par vairāk nekā piektdaļu (5)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Pagājušajā piektdienā kriptovalūtas “Bitcoin” cenas sasniedza nepilnu 42 tūkstošu dolāru atzīmi, kas ir vēsturiski augstākais rādītājs. Tomēr pirmdien kriptovalūta bija zaudējusi vairāk nekā 20% savas vērtības, vēsta CNN.

Neraugoties uz kritumu, “Bitcoin” vērtība joprojām ir krietni augstāka nekā dažus mēnešus iepriekš, jo pirmdienas tirdzniecības sesijas noslēgumā tās vērtība bija 31 tūkstotis dolāru. Tomēr Volstrītā šis kritums ir iezīmējis zināmu trauksmi.

“Tas ir mazliet biedējoši, ka kriptovalūtas cena tik strauji kāpj, tāpēc bija vajadzīgs neliels kritums,” norāda “TradeStation Crypto” stratēģis Džeimss Putra.

Pagājušajā nedēļā “Bank of America” analītiķi brīdināja, ka “Bitcoin” straujais pieaugums var radīt bīstamu burbuli, kam jau ir bijuši precedenti vēsturē. Piemēram, zelta bums septiņdesmitajos gados, tehnoloģiju bums deviņdesmito gadu beigās un nekustamo īpašumu burbulis ap 2006. gadu.

‘Līdz ar to kriptovalūtas vērtības kritums ir veselīga korekcija, kas bija jāveic jau sen,” norāda “AvaTrade” tirgus analītiķis Naīms Aslams.

Pirmo reizi 20 000 dolāru atzīmi “Bitcoin” sasniedza decembra vidū, un 30 000 dolāru atzīme tika sasniegta neilgi pēc jaunā gada. Jāatzīmē, ka pagājušā gada sākumā kriptovalūtas vērtība bija aptuveni 4000 dolāru, tomēr sākoties pandēmijai, bitkoinu vērtība sāka augt.

Aslams norāda, ka bitkoina cena var nokrist līdz 28 tūkstošiem dolāru. “Nav laiks krist panikā, un ir jāskatās optimistiski. Visticamāk, ka tas ir solis atpakaļ, lai vēlāk spertu divus soļus uz priekšu,” prognozē Aslams.

Kriptovalūtai, visticamāk, izdosies saglabāt nozīmīgu lomu finanšu tirgos, jo arvien vairāk digitālo maksājumu rīki, piemēram, “Square” un “PayPal” ļauj veikt darījumus ne tikai ar tradicionālajām, bet arī ar kriptovalūtām.

Savukārt uzņēmuma “BlackRock” vadītājs paziņojis, ka bitkoins var kļūt par alternatīvu zeltam, ko investori var izmantot, lai pasargātu savas investīcijas pret inflāciju un vājāka dolāra ietekmi.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu