Tramps aicina amerikāņus būt vienotiem un izvairīties no vardarbības (1)

LETA/AFP/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Donalds Tramps.
Donalds Tramps. Foto: Shutterstock

ASV prezidents Donalds Tramps trešdien aicināja amerikāņus būt vienotiem un izvairīties no vardarbības.

Tramps nāca klajā ar šo aicinājumu neilgi pēc tam, kad Pārstāvju palāta trešdien nobalsoja par viņa impīčmentu, kuru viņš savā aicinājumā nepieminēja vispār.

Tramps video ierakstītā runā sacīja, ka "aicina visus amerikāņus pārvarēt mirkļa kaislības un apvienoties kā vienai amerikāņu tautai". "Izvēlēsimies virzīties uz priekšu vienoti mūsu ģimeņu labad," aicināja Tramps.

Norobežojoties no saviem atbalstītājiem, kuru iebrukums ASV Kapitolijā 6.janvārī kļuva par iemeslu viņa otrajam impīčmentam Pārstāvju palātā, Tramps sacīja: "Nekad nav attaisnojuma vardarbībai. Nekādu aizbildinājumu, nekādu izņēmumu: Amerika ir likumu nācija."

"Tie, kas iesaistījās šajos uzbrukumos pagājušajā nedēļā, tiks nodoti tiesai," teica Tramps. 

"Es viennozīmīgi nosodu vardarbību, kuru mēs redzējām pagājušajā nedēļā," sacīja Tramps savā videovēstījumā.

"Vardarbībai un vandalismam absolūti nav vietas mūsu valstī un nav vietas mūsu kustībā. Pūļa vardarbība ir pretēja visam, kam es ticu, un visam, ko atbalsta mūsu kustība."

"Tagad es lūdzu katru, kas jebkad ticējis mūsu darba kārtībai, domāt par iespējām mazināt saspīlējumu, nomierināt dusmas un palīdzēt veicināt mieru mūsu valstī," sacīja Tramps.

Tramps arī sacīja, ka nedrīkst būt "nekādas vardarbības, nekādas likumu pārkāpšanas un nekāda veida vandalisma" no tuvākajās dienās gaidāmo protestu dalībnieku puses, lai varas nodošana jaunajam prezidentam Džo Baidenam notiktu mierīgi.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu