Navaļnija protesti: Krievijas tiesas pārgājušas uz darbu diennakts režīmā (8)

Papildināts
TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Yuri Smityuk / Yuri Smityuk/TASS

Pēc masu aizturēšanām, kas svētdien notika protesta akcijas laikā pret Krievijas opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija apcietināšanu, Maskavas un Sanktpēterburgas tiesas pārgājušas uz diennakts darba režīmu.

Nevalstiskā organizācija "OVD-Info", kas Krievijā nodarbojas ar politieslodzīto uzskaiti, pavētījusi radiostacijai "Eho Moskvi", ka aizturētajiem tiek uzliktas sodanaudas vai piespriesti administratīvie aresti, bet pēc tam tie tiek vesti atpakaļ uz policijas iecirkņiem, kur tos pratina Izmeklēšanas komitejas darbinieki.

Saskaņā ar pilsētas tiesu apvienotā preses dienesta datiem tikai Sanktpēterburgā jau līdz pirmdienai plkst.2 (plkst.1 pēc Latvijas laika) vairāk nekā 40 aizturētajiem piespriests administratīvai arests, bet gandrīz tikpat lielam demonstrantu skaitam uzlikti naudassodi.

Saskaņā ar jaunākajiem datiem, ko apkopojusi "OVD-Info", svētdien visā Krievijā kopumā aizturēti aptuveni 5300 cilvēki.

Maskavā aizturēto skaits sasniedzis gandrīz 1700, bet Sanktpēterburgā - gandrīz 1200 cilvēkus.

Starp aizturētajiem ir arī aptuveni 100 žurnālistu.

Tiek ziņots, ka Maskavā visas aizturēšanas kameras ir pārpildītas un ka daļu aizturēto pārved uz Maskavas apgabala policijas iecirkņiem.

Daudzviet aizturētajiem, starp kuriem ir arī ļaudis ar tādām hroniskām saslimšanām kā diabēts, epilepsija un astma, nav pieejama mediķu palīdzība un pie tiem nelaiž advokātus.

Pēc svētdien notikušajām protesta akcijām līdz šim pēc medicīniskās palīdzības vērsušies aptuveni 20 cilvēki, tostarp divi tiesībsargāšanas iestāžu pārstāvji, atsaucoties uz kādu avotu, vēsta aģentūra "Interfax". Vairumam no viņiem hospitalizācija nav bijusi nepieciešama.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu