Sāks nostiprināt Āgenskalnā sprādzienā cietušās mājas konstrukcijas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X

Šodien, 2. februārī, sāksies Āgenskalnā sprādzienā cietušās mājas konstrukcijas nostiprināšana Melnsila ielā 2, informēja SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" pārstāvis Krists Leiškalns.

Ēkas nostiprināšanas darbi ilgs vienu nedēļu. Tiek plānots, ka līdz ar nostiprināšanas darbu beigām varētu atjaunot arī satiksmi gar sprādzienā cietušo ēku.

Darbu laikā tiks savilktas sprādzienā bojātās ēkas sienas, stabilizējot un nostiprinot potenciāli bīstamās ēkas daļas. Nostiprinot ēkas sienas, tiks novērsti iespējamie ārsienas nobrukšanas riski. Pēc ēkas savilkšanas būs iespējams atjaunot satiksmi Melnsila ielā un veikt pilnvērtīgu būves ekspertīzi.

"Kopš eksplozijas seku likvidēšanas intensīvā darba pagājis mēnesis un nākamais posms sprādziena skartajā ēkā Melnsila ielā 2 ir ļoti būtisks no diviem aspektiem. Pirmkārt, pēc ēkas nostiprināšanas būs iespējams atjaunot satiksmi gar ēku. Otrkārt, ēka būs nostiprināta un eksperti varēs droši atrasties ēkā un pilnvērtīgi novērtēt tās tehnisko stāvokli, lai īpašnieki varēti objektīvi lemt par tās turpmāko likteni," saka valdes priekšsēdētājs Ronalds Neimanis.

Ekspertīzē tiks identificēts labākais un ekonomiski pamatotākais scenārijs.

Kā ziņots, naktī uz 31.decembri notika sprādziens trīsstāvu dzīvojamajā mājā Melnsila ielā 2. Pēc sprādziena izcēlās ugunsgrēks. Nelaimē cieta seši cilvēki, bet viens gāja bojā.

Sprādzienā cietušajā ēkā iedzīvotāji atgriezties nevarēs, jo viena trešdaļa ēkas ir sabrukusi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu