Marta sākumā kļuva zināms, ka prestižā biznesa medija “Financial Times” reitinga augšgalā ierindots uzņēmums no Latvijas – “Sun Finance”. Turklāt iekļūšana 1000 augošāko Eiropas kompāniju saraksta otrajā vietā iezīmēja faktu, ka šajā topā Latvijas uzņēmums ir visaugstāk novērtētais no Baltijas valstīm – iepriekšējos gados trešo vietu spēja sasniegt “Bolt”. Ko tas nozīmē pašam uzņēmumam, kā arī Latvijas uzņēmējdarbībai kopumā, stāstīja finanšu tehnoloģiju uzņēmuma “Sun Finance” vadītājs un dibinātājs Toms Jurjevs.

 “Sun Finance” ir starptautisks un daudznacionāls uzņēmums, taču mēs viennozīmīgi esam savas valsts patrioti un līdz ar panākumiem un izaugsmi neesam zaudējuši savu latvisko identitāti. Mūsu galvenais birojs atrodas Rīgā, nodarbinām šeit augsta līmeņa speciālistus, maksājam nodokļus un nākotnes attīstību arī saistām ar Rīgu. Vienmēr esam lepojušies, ka esam no Latvijas, vienmēr esam par to publiski runājuši.

Tāpēc mēs ceram, ka citus Latvijas uzņēmumus šis panākums iedvesmos. Gribu, lai Latvijā rastos daudz veiksmīgu uzņēmumu, kas balstīti uz tehnoloģijām. Un, ikdienā darbojoties “FinTech” vidē, varu teikt, ka mēs to viennozīmīgi varam.

Mums ir daudz cilvēku Rīgā, kas var izveidot uzņēmumus un piedāvāt pakalpojumus, kas ir konkurētspējīgi starptautiskajā biznesa vidē. Šādi uzņēmumi krietni uzlabo darba tirgu Latvijā, stimulē ekonomisko izaugsmi un ceļ sabiedrības labklājību.

Tāpat es ceru, ka līdz ar šo panākumu investori sāks skatīties vairāk Baltijas – konkrētāk, Latvijas virzienā. Igaunija sevi jau ir ļoti veiksmīgi pierādījusi ar finanšu tehnoloģiju un tehnoloģiju jaunuzņēmumiem.

Taču, kā es jau minēju – esmu pārliecināts, ka arī Latvijā ir milzīgs potenciāls. Šajā reitingā līdz ar mūsu panākumu esam Igaunijai priekšā. Protams, ir patīkami reizi pa reizei izgriezt pogas saviem ziemeļu kaimiņiem.

Ceru, ka investori, kas skatās uz šiem rezultātiem, atzīmēs mūsu valsti pasaules kartē kā pievilcīgu, ko noteikti vērts izskatīt kā potenciālu savām investīcijām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X