Vakcīna saņemta, sertifikāts neuzrādās. Kā rīkoties? (8)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

No 1. jūnija Latvijā tika sākta digitālo Covid-19 sertifikātu izmantošana, kas nodrošina iedzīvotājiem iespēju uzrādīt apliecinājumu par veikto vakcināciju, laboratoriskā testa rezultātu vai izslimošanas faktu. Taču joprojām ir gadījumi, ka cilvēkam, kurš ir vakcinējies, sertifikāts neuzrādās. Kā rīkoties - skaidro Nacionālais Veselības dienests.

Kopš sertifikātu sistēmas aktivizēšanas vairāki cilvēki saskārušies ar nepatīkamu pārsteigumu, proti, vakcīna ir saņemta, taču sertifikāts nav pieejams. Viens no šiem cilvēkiem ir 60 gadus vecais Aivars, kurš AstraZeneca pirmo poti saņēma pēc Lieldienām.

Viņš stāsta, ka no pirmā jūnija regulāri pārbauda sertifikāta vietni, taču tajā joprojām uzrādās, ka viņam neviens sertifikāts nav pieejams. Tādējādi gājusi secen iespēja apmeklēt Rīgā notiekošo hokeja čempionātu un liegta pašlaik rīkoto kultūras pilotprojektu apmeklēšana.

Kā punkts uz i bijusi šodien saņemtā īsziņa ar aicinājumu saņemt pirmo vakcīnu. "Vietnē manavakcina.lv pieteicos jau sen, vakcīnu saņēmu, kad pienāca kārta manai prioritārajai grupai, bet "oficiālais uzaicinājums" atnācis tikai tagad. Runājot par sertifikātiem, ir saprotams, ka pirmajās dienās sistēma var neiet, bet nu jau ir pagājusi pusotra nedēļa," tā Aivars.

Nacionālais veselības dienests skaidro, kā rīkoties šādās situācijās.

Ja iedzīvotājs ir veicis pilnu vakcināciju, bet atbilstošs sertifikāts nav pieejams tīmekļvietnē www.covid19sertifikats.lv, tad nepieciešams pieslēgties E-veselības portālam www.eveseliba.gov.lv un pārbaudīt, vai informācija par veikto vakcināciju ir redzama sadaļas “Vakcinācijas dati” apakšsadaļā “Vakcinācijas fakti”.

Ja informācija par veikto vakcināciju E-veselības portālā:

  • ir redzama – par neesošo digitālo Covid-19 sertifikātu ir jāinformē Nacionālais veselības dienests, zvanot pa tālruni 8989 vai rakstot e-pastu uz covid19sertifikats@vmnvd.gov.lv;
  • nav redzama – jāsazinās ar ārstniecības iestādi, kurā tika veikta vakcinācija pret Covid-19, lai lūgtu pārbaudīt elektroniski ievadītos vakcinācijas datus.

Līdz šim vietnē www.covid19sertifikats.lv izveidoti aptuveni 270 000 digitālo sertifikātu. Tajā skaitā izveidoti vairāk nekā 223 000 sertifikātu par veikto vakcināciju, vairāk nekā 28 000 sertifikātu par veiktā laboratoriskā testa rezultātu un vairāk nekā 17 000 sertifikātu par pārslimošanas faktu.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu