Lietuvā vēlas paaugstināt ar nodokļiem neapliekamo minimumu

Pašlaik tas ir €400
LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Cilvēki Viļņā
Cilvēki Viļņā Foto: shutterstock.com

Lietuvas prezidents Gitans Nausēda aicinājis Seimu jau rudens sesijā pieņemt lēmumu par kompleksiem grozījumiem nodokļu sistēmā, kas nodrošinātu taisnīgākus un samērīgākus nodokļus visām sabiedrības grupām, tai skaitā no 2022.gada sākuma grozīt ar nodokļiem neapliekamo ieņēmumu līmeni.

Iespējamos nodokļu sistēmas grozījumus prezidents pirmdien apspriedis ar finanšu ministri Gintari Skaisti, Seima Budžeta un finanšu komitejas priekšsēdētāju Mīkolu Majausku un visu parlamenta frakciju pārstāvjiem.

Kā žurnālistiem pēc šīs tikšanās sacījusi ministre, faktiski vienīgais priekšlikums, kas tiks iesniegts reizē ar nākamā gada budžetu, būs ar nodokļiem neapliekamā ieņēmumu līmeņa paaugstināšana no pašreizējiem 400 eiro līdz līmenim, par kuru izšķirsies ministrijas darba grupa.

Pēc viņas teiktā, šis solis būtu jāsaskaņo ar paredzamo minimālās mēnešalgas paaugstināšanu.

Valdība iecerējusi minimālo mēnešalgu Lietuvā nākamgad paaugstināt no 642 līdz 730 eiro.

Neapliekamo ieņēmumu līmeni Nausēda pavasarī ieteica paaugstināt līdz 450 eiro, cerot, ka tas tiks paveikts jau šogad, bet valdība un Seima valdošā koalīcija viņa ierosinājumam nepiekrita, tomēr apsolīja šo jautājumu apspriest reizē ar 2022.gada budžeta projektu.

Ministre norādījusi, ka jebkādi citi nodokļu sistēmas grozījumi gan varētu tikt apspriesti jau šajā Seima sesijā, bet stāties spēkā varēs ne agrāk kā no 2022.gada vidus vai pat tikai no 2023.gada.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu