SEPLP izsludina konkursu uz padomes ombuda amata vietu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (SEPLP) izsludinājusi atklātu konkursu uz padomes ombuda amata vietu, liecina publikācija oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Konkursam aicināti pieteikties kandidāti, kuri izprot sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu uzdevumus un mērķus, spēj garantēt sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu neatkarību, atbildīgumu sabiedrības priekšā un veicināt to kvalitatīvu darbību.

Kandidātiem izvirzītās obligātās minimālās prasības ietver nevainojamu reputāciju, vismaz piecus gadus ilga profesionālo pieredzi masu informācijas līdzekļu jomā vai vismaz akadēmiskā darba pieredzi atbilstošā nozarē, izpratni par sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu stratēģisko mērķi un darbības pamatprincipiem, izpratni par sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu darbību, to lomu demokrātiskā sabiedrībā un to darbību reglamentējošiem normatīvajiem aktiem.

Tāpat kandidātam jābūt augstākajai izglītībai sociālajās, humanitārajās vai eksaktajās zinātnēs, valsts valodas un vismaz vienas citas Eiropas Savienības oficiālās valodas prasmēm, kā arī krievu valodas zināšanām.

Amata pretendentiem jābūt kompetencei mediju ētikas un redakcionālā darba jomā, spējai noteikt mērķus un plānot darbu, spējai pieņemt lēmumus, uzņemties iniciatīvu un atbildību, komunikācijas prasmēm, spējai veidot pozitīvas attiecības darbā; kā arī atbildības sajūtai un precizitātei.

Kandidātam jāapliecina atbilstība SEPLP 20.panta otrajā daļā izvirzītajām prasībām, kā arī jābūt derīgam Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātam.

Piesakoties vakancei, līdztekus citiem dokumentiem jāiesniedz arī personīgās motivācijas vēstuli, ietverot redzējumu par mediju ētikas problēmām Latvijā un sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu darbu un vīziju par ombuda veicamajiem darbiem un to realizāciju.

Pieteikties amatam var līdz 26.novembrim plkst. 23.59.

Amatā strādājošajam alga tiek solīta 2850 eiro apmērā pirms nodokļu nomaksas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu