Paaugstina līgumcenu robežvērtības iepirkumiem aizsardzības un drošības jomā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Ministru kabinets otrdien lēma paaugstināt iepirkumu līgumcenu robežvērtības iepirkumiem aizsardzības un drošības jomā, kā arī publiskajiem iepirkumiem.

Ņemot vērā, ka piemērojamās publisko iepirkumu līgumcenu robežvērtības ir mainītas, Finanšu ministrija (FM) rosināja veikt grozījumus divos noteikumos - par līgumcenu robežām iepirkumiem aizsardzības un drošības jomā un noteikumos par publisko iepirkumu līgumcenu robežvērtībām.

Līgumcenu robežvērtība būvdarbiem paaugstināta no 5,35 miljoniem eiro līdz 5,382 miljoniem eiro, bet publisko iepirkumu likuma piemērošanas gadījumā līgumcenu robežvērtība paaugstināta no 139 000 eiro līdz 140 000 eiro.

Tāpat sabiedrisko pakalpojumu sniedzēju iepirkumu likuma piemērošanas gadījumā robežvērtība samazināta no 428 000 eiro līdz 431 000 eiro piegādes un pakalpojumu līgumiem, bet publisko iepirkumu likumā līgumcenu robežvērtība samazināta no 214 000 eiro līdz 215 000 eiro.

Piemērojamās iepirkumu līgumcenu robežvērtības tiek grozītas, lai nodrošinātu Latvijas normatīvo aktu atbilstību Eiropas Savienības tiesību aktiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu