Valdis Siksnis kļuvis par uzņēmumu "Velve" un "Moduls Engineering" līdzīpašnieku

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Čīka/LETA

Par holdingkompānijas AS "MN Holding", kurā ietilpst būvniecības uzņēmumi "Velve" un "Moduls Engineering", līdzīpašnieku, iegādājoties 10% uzņēmuma akciju, kļuvis Valdis Siksnis, pavēstīja "MN Holding" pārstāvji.

Siksnis akcijas iegādājies no bijušā Krievijas hokejista Iļjas Ņikuļina un viņa sievas Jekaterinas Ņikuļinas, norāda "MN Holding", piebilstot, ka Ņikuļinu ģimene joprojām ir "MN Holding" līdzīpašnieki un Jekaterina Ņikuļina ir uzņēmuma patiesā labuma guvēja.

Siksnis līdz šim galvenokārt strādājis finanšu nozarē - "Nordea" bankā, "Indexo", "Callidus Capital".

Siksnis patlaban sniedz atbalstu holdinga vadības komandai korporatīvās pārvaldes un risku vadības pilnveidē, kā arī biznesa attīstības un uzņēmumu ilgtspējas izaicinājumu risināšanā.

"MN Holding" ir grupas uzņēmumu kapitāldaļu turētājs, kas apvieno būvfirmu "Velve" un elektrotehnisko tīklu un inženierkomunikāciju uzņēmumu "Moduls Engineering", nodrošinot šo uzņēmumu centralizētu administratīvo, informācijas tehnoloģiju, darba drošības un mārketinga vadību. Holdinga kopējais apgrozījums 2021.gada pirmajos deviņos mēnešos sasniedzis nepilnu 61 miljonu eiro.

Uzņēmumi īsteno tādus projektus kā biroja ēku komplekss "Verde", Paula Stradiņa Klīniskās Universitātes slimnīcas A2 korpusa būvniecību, bioloģiski degradējamo atkritumu pārstrādes kompleksa izbūvi Getliņos, kā arī citus nozīmīgus projektus.

"Velve" pagājušajā gadā strādāja ar 69,847 miljonu eiro apgrozījumu, savukārt uzņēmuma peļņa bija 1,968 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Kompānijas "Velve" vienīgā īpašniece ir AS "MN Holding", bet patiesā labuma guvēja ir Jekaterina Nikuļina.

"Moduls Engineering" apgrozījums pērn bija 13,3 miljoni eiro, bet peļņa - 0,54 miljoni eiro. Arī šis uzņēmums pieder AS "MN Holding" un kā uzņēmuma patiesā labuma guvēja norādīta Ņikuļina.

Jau ziņots, ka 2019.gadā par vairāku dažādos kriminālprocesos ierautajam Mārim Martinsonam agrāk piederējušu uzņēmumu patiesā labuma guvēju kļuva Ņikuļina, kura ir bijušā Krievijas hokejista Iļjas Nikuļina sieva. Ņikuļins ir trīskārtējs pasaules čempions hokejā, bijis Krievijas izlases un KHL klubu Kazaņas "Ak Bars" un Maskavas "Dinamo" kapteinis. Sportā nopelnītos līdzekļus viņš investējis projektos, pats iesaistoties savu ieguldījumu pārvaldīšanā. Ņikuļins ir "MN Holding" padomes priekšsēdētājs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu