Kazahstānā apturēta visu finanšu iestāžu un biržas darbība (35)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Kazahstānā uz laiku apturēta visu banku darbība, tāpat valstī nedarbojas arī fondu birža. Par to televīzijas kanālam “Khabar 24” paziņoja Kazahstānas Nacionālās bankas oficiālais pārstāvis Olžass Ramazanovs.

Pēc viņa vārdiem, šādu lēmumu kopīgi pieņēmusi Finanšu tirgus regulējuma un attīstības aģentūra un Nacionālā banka. Kā iemesls šādam lēmumam tiek minēts pretteroristiskās operācijas īstenošana Kazahstānā, kā arī rūpes par finanšu organizāciju darbinieku veselību un dzīvību. Tāpat Ramazanovs norāda, ka arī interneta darbības problēmas rada apgrūtinājumus banku darbībā.

Visā Kazahstānā trešdien tika izsludināts ārkārtējais stāvoklis pēc tam, kad gāzes cenu pieauguma izraisītie protesti pārauga sadursmēs ar drošības dienestiem un grautiņos un demonstranti iebruka valdības ēkās.

Trešdien vietējie mediji ziņoja, ka Almati cilvēku grupai izdevās ieņemt apgabala administrācijas ēku un prezidenta rezidenci. Tāpat tika ziņots, ka vakarā ielās parādījās arī marodieri, kuri devās laupīt vietējos veikalus un bankas, kā arī aizdedzināja automobiļus.

Trešdienas vakarā Kazahstānas prezidents Kasims Žomarts Tokajevs notiekošajos protestos vainoja “ārvalstīs sagatavotus teroristiskos grupējumus”. Tokajevs aicināja Krievijas kontrolēto bijušo PSRS valstu militāro aliansi Kolektīvās drošības līguma organizāciju (ODKB) sniegt palīdzību protestu apspiešanā.

Alianse paziņoja, ka uz Kazahstānu tiks nosūtīti miera uzturēšanas spēki, un norādīja, ka “Kazahstānā notikusi ārēja iejaukšanās”.

Komentāri (35)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu