Būvmateriālu cenas pērn palielinājušās par 9,1% (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Shutterstock

Būvniecības izmaksas pagājušajā gadā Latvijā pieauga vidēji par 6,7% salīdzinājumā ar 2020.gadu, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.

Tostarp būvmateriālu cenas 2021.gadā palielinājās par 9,1%, kamēr mašīnu un mehānismu uzturēšanas un ekspluatācijas izmaksas, kā arī strādnieku darba samaksa pieauga par 4,1%.

Mašīnu un mehānismu uzturēšanas un ekspluatācijas izmaksas, kā arī strādnieku darba samaksa pieauga par 4,1%.

2021.gada ceturtajā ceturksnī, salīdzinot ar 2020.gada ceturto ceturksni, kopējais būvniecības izmaksu līmenis pieauga par 11,7%. Būvmateriālu cenas palielinājās par 17,5%, mašīnu un mehānismu uzturēšanas un ekspluatācijas izmaksas - par 6,9%, bet strādnieku darba samaksa pieauga par 4,5%.

Savukārt pērn ceturtajā ceturksnī, salīdzinot ar trešo ceturksni, kopējais būvniecības izmaksu līmenis palielinājās par 2,7%. Tostarp būvmateriālu cenas palielinājās par 4%, mašīnu un mehānismu uzturēšanas un ekspluatācijas izmaksas - par 2%, bet strādnieku darba samaksa pieauga par 0,8%.

2021.gada decembrī, salīdzinot ar 2020.gada decembri, būvniecības izmaksas auga par 12%. Būvmateriālu cenas palielinājās par 17,8%, mašīnu un mehānismu uzturēšanas un ekspluatācijas izmaksas - par 7,3%, bet strādnieku darba samaksa pieauga par 4,7%.

Savukārt pērn decembrī salīdzinājumā ar novembri būvniecības izmaksu līmenis Latvijā palielinājās par 0,5%. Tostarp strādnieku darba samaksa pieauga par 1%, mašīnu un mehānismu uzturēšanas un ekspluatācijas izmaksas palielinājās par 0,7%, bet būvmateriālu cenas kāpa par 0,2%.

Decembrī būvniecības izmaksu vidējo līmeni visvairāk ietekmēja darba samaksas pieaugums elektriķiem un montētājiem.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu