Par "Rīgas satiksmes" pastāvīgo padomes locekli ievēlē Aināru Ozolu (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
"Rīgas namu pārvaldnieks" padomes priekšsēdētājs Ainārs Ozols
"Rīgas namu pārvaldnieks" padomes priekšsēdētājs Ainārs Ozols Foto: Zane Bitere/LETA

Rīgas pašvaldības sabiedrības SIA "Rīgas satiksme" dalībnieku sapulcē 1.februārī par uzņēmuma pastāvīgu padomes locekli ievēlēts līdz šim pagaidu padomes locekļa vietu ieņēmušais Ainārs Ozols, informēja Rīgas domes Komunikācijas pārvaldē.

Uzņēmuma padomes loceklis tika izvēlēts publiskas kandidātu pieteikšanās procedūras jeb konkursa rezultātā.

Pieteikumi tika saņemti no 20 kandidātiem, un nominācijas komisija kandidātu novērtēšanu veica trīs kārtās, tai skaitā piesaistot personāla atlases konsultantu.

Ozols, kurš līdz šim pildīja "Rīgas satiksmes" pagaidu padomes locekļa pienākumus, ievēlēts padomes locekļa amatā ar kompetenci stratēģiju izstrādes un ieviešanas un korporatīvās pārvaldības jomā.

Viņš Rīgas Ekonomikas augstskolā ieguvis profesionālo maģistra grādu uzņēmējdarbības vadībā, kā arī inženierzinātņu bakalaura grādu ekonomikā Rīgas Tehniskajā universitātē. Ozols 20 gadus strādājis vadošos amatos, būdams gan valdes, gan padomes loceklis dažādos "SEB grupas" uzņēmumos, tostarp astoņus gadus pildījis AS "SEB Banka" valdes priekšsēdētāja pienākumus.

Ozols "Rīgas satiksmes" padomē apņēmies turpināt darbu, veidojot stabilu, caurskatāmu un ilgtspējīgu pārvaldības modeli un nodrošināt ilgtspējīgu attīstību vienā no lielākajiem uzņēmumiem Rīgā, kas sniedz pakalpojumus kā rīdziniekiem, tā arī pilsētas viesiem.

Lai nodrošinātu atbilstošu pakalpojuma sniegšanu, viens no būtiskākajiem uzņēmuma izaicinājumiem esot attīstīt inteliģento transporta vadības sistēmu un atjaunot sabiedriskā transporta autoparku un infrastruktūru.

Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komiteja definējusi jaunu uzņēmuma stratēģisko mērķi - sniegt videi draudzīgus, drošus, integrētus un efektīvus mobilitātes pakalpojumus Rīgā un tās metropoles areālā un piedalīties Rīgas pilsētas transporta infrastruktūras uzturēšanā un attīstīšanā.

Kā ziņots, "Rīgas satiksmes" apgrozījums 2021.gada deviņos mēnešos bija 120,220 miljoni eiro, kas ir par 11,1% mazāk nekā pirms gada attiecīgajā periodā, savukārt kompānijas peļņa veidoja 5,694 miljonus eiro, kas ir par 27,7% mazāk nekā attiecīgā periodā pērn.

"Rīgas satiksme" dibināta 2003.gadā, un tās statuss ir 100% Rīgas pilsētas pašvaldībai piederoša kapitālsabiedrība. "Rīgas satiksmei" pieder kapitāla daļas SIA "Rīgas karte" (51%) un SIA "Rīgas acs" (100%). Patlaban uzņēmumā strādā ap 3800 darbinieku.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu