Vebinārs: Cik jāpelna, lai varētu iegādāties dzīvokli jaunajā projektā?

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Vadošais nekustamo īpašumu attīstītājs Bonava Latvija sadarbībā ar SEB banku, Latvijā lielāko personāla atlases uzņēmumu WorkingDay Latvia un Nekustamā īpašuma attīstītāju aliansi 23. februārī plkst. 14.00 aicina uz informatīvu vebināru: “Cik jāpelna, lai varētu iegādāties dzīvokli jaunajā projektā?”.

Sabiedrībā dažkārt valda uzskats, ka atļauties mājokli jaunajā projektā spējīga tikai tā sabiedrības daļa, kurai ir vidēji augsti un augsti ienākumi. Vēl jo vairāk - laikā, kad vidējā alga Latvijā joprojām ir viszemākā Baltijā (~1280 eiro bruto), savukārt nekustamo īpašumu cenas dažādu faktoru ietekmē strauji kāpj (2021. gadā mājokļu cenas pieaugušas par vidēji 10 – 20%, turklāt cenu kāpums tiek prognozēts arī šogad), šāds uzskats patērētāju prātos iegūst īpaši spēcīgu pozīciju.

Cik tad galu galā pašlaik ir jāpelna, lai varētu iegādāties mājokli jaunajā projektā? Vai tiešām cilvēkiem, kuri saņem statistiski vidējo algu valstī vai mazāk, mājokļa iegāde jaunajā projektā ir tāls un nerealizējams sapnis? Uz šiem un citiem jautājumiem atbildēs un reālo situāciju tiešsaistes vebināra laikā ieskicēs eksperti no SEB bankas, Latvijā lielākā personāla atlases uzņēmuma WorkingDay Latvia, Nekustamā īpašuma attīstītāju alianses un vadošā mājokļa attīstītāja Bonava Latvija.

Vebināra programma

  • Plkst. 14.00 – 14.05

Vebināra atklāšana un tēmas aktualitāte. Mārtiņš Vanags, Nekustamā īpašuma attīstītāju alianses valdes priekšsētētājs.

  • Plkst. 14.05 – 14.20

Vidējās darba samaksas dinamika un tendences Latvijā

Latvijā lielākā personāla atlases uzņēmuma WorkingDay Latvia personāla atlases speciāliste, tehniskās nozares specializācijas vadītāja Baiba Ozoliņa: „Lai arī vidējā mēneša darba samaksa Latvijā pirms nodokļu nomaksas šobrīd ir 1280 eiro, redzam, ka Rīgā tā ir 1427 eiro. Tāpat vidējais mēneša atalgojums atšķiras arī starp nozarēm. Vairāk par vidējo darba samaksu Latvija un to, kādi faktori ietekmē vidējo algu, uzzināsiet gaidāmajā vebinārā.”

Plkst. 14.20 – 14.25. Jautājumi un atbildes

  • Plkst. 14.25 – 14.40

Kā veidojas jauno mājokļu cena, un cik pelna cilvēki, kuri dzīvo jaunajos projektos?

Bonava Latvija pārdošanas un mārketinga vadītājs Kaspars Ekša: “Jauno mājokļu cenu 2021. gadā būtiski ietekmēja būvniecības izmaksu pieaugums, kas, visticamāk, turpināsies arī šogad. Tomēr tas ir tikai viens no faktoriem, kas nekustamā īpašuma pircējiem liek atvērt savus maciņus plašāk. Vienlaikus nevarētu arī apgalvot, ka visi, kuri dzīvo jaunajos projektos, ir tikai lielo algu pelnītāji. Statistika rāda, ka modernu un ilgtspējīgu mājokli var atļauties arī cilvēki ar vidējiem ienākumiem.”

Plkst. 14.40 – 14.45. Jautājumi un atbildes

  • Plkst. 14.45 – 15.00

Ko izvērtē banka, piešķirot mājokļa kredītu?

SEB bankas valdes loceklis Kārlis Danēvičs: „Mājokļa iegādei vai remontam 2021. gadā SEB banka kopumā piešķīrusi gandrīz 176 miljonus eiro, kas ir par 34% vairāk nekā pirms gada. Darījumu skaits, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, pieaudzis par 17%. Savukārt vidējā aizņēmuma summa pērn pieauga par gandrīz 13%, sasniedzot gandrīz 80 tūkstošus eiro. Pieņemot lēmumu ar finansējuma piešķiršanu, banka izvērtē katru gadījumu individuāli. Tomēr ir nosacījumi, kam jāatbilst ikvienam potenciālam aizņēmējam: jābūt regulāriem ienākumiem, uzkrājumam līdzdalībai, spējai segt ikmēneša maksājumus noteiktā apmērā.”

Plkst. 15.00 – 15.05. Jautājumi un atbildes

  • Plkst. 15.05 – 15.15

Kopsavilkums

Vebināra tiešraidi būs iespējams vērot un jautājumus uzdot Bonava Latvija, SEB Latvia, WorkingDay Latvia un Nekustamā īpašuma attīstītāju alianses Facebook kontos un portālā TVNET (tiešraides komentāru sadaļā).

CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu