"Eco Baltia" pārtrauc sadarbību ar Krievijas uzņēmumiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
"Eco Baltia" automašīna.
"Eco Baltia" automašīna. Foto: Zane Bitere/LETA

Vides apsaimniekošanas un atkritumu pārstrādes uzņēmumu grupa "Eco Baltia", reaģējot uz Krievijas agresiju Ukrainā, pieņēmusi lēmumu pārtraukt jebkāda veida sadarbību ar uzņēmumiem no Krievijas, informēja "Eco Baltia" pārstāvji.

"Eco Baltia" līdzīpašnieks un valdes priekšsēdētājs Māris Simanovičs uzsver, ka uzņēmumu grupa simtprocentīgi ir pret Krievijas izvērstajām aktivitātēm Ukrainā. Krievijas darbības ir ne vien nosodāmas, bet arī prasa tūlītēju rīcību no ikviena sabiedrības locekļa.

"Jā, mēs nevaram ietekmēt politiku, bet mēs varam atbalstīt Ukrainu, pieņemot stingrus lēmumus. Mūsu viedoklis šajā jautājumā ir vienprātīgs un nelokāms - jebkāda turpmākā sadarbība ar uzņēmumiem, kas pārstāv šo valsti, tiks pārtraukta," pauž Simanovičs.

Vienlaikus atbalstot Ukrainu un tās iedzīvotājus, "Eco Baltia" stiprinās sadarbību ar Ukrainas uzņēmumiem, kā arī ir gatava īstenot citas aktivitātes, piemēram, piedāvāt darba vietas Ukrainas iedzīvotājiem, kuri meklēs patvērumu Latvijā.

"Eco Baltia" grupā ietilpst Latvijas Zaļais punkts, vides apsaimniekošanas uzņēmumi SIA "Eco Baltia vide", Siguldas pilsētas SIA "Jumis" un UAB "Ecoservice", kā arī pārstrādes uzņēmumi AS "PET Baltija" un SIA "Nordic Plast".

Pēc uzņēmumā vēstītā, 2020.gadu "Eco Baltia" grupa noslēgusi ar vēsturiski lielāko apgrozījumu - 74,95 miljoniem eiro, kas ir par 6% vairāk nekā 2019.gadā. Dati par pagājušo gadu vēl nav publiskoti. Grupas kopējā normalizētā EBITDA jeb peļņa pirms procentiem, nodokļiem, nolietojuma un amortizācijas 2020.gadā bija 10,1 miljons eiro.

"Eco Baltia" akcionāri ir "INVL Baltic Sea Growth Fund" (52,81%), Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka (30,51%) un uzņēmuma vadība (16,68%).

Kā ziņots, kokapstrādes uzņēmuma "Latvijas finiera" vadība nolēmusi pārstrukturēt piegādes ķēdes un pārkārtot saimniecisko darbību, lai turpmāk nesadarbotos ar Krievijas un Baltkrievijas pārstāvjiem.

Jau ziņots, ka neilgi pēc Krievijas prezidenta Vladimira Putina pavēles sākt "militāru operāciju" Ukrainā no dažādām pusēm ceturtdienas rītā iebrucis Krievijas karaspēks.

Ukrainas armija iesaistījusies smagās aizstāvēšanās kaujās ar agresoriem.

Eiropas Savienība (ES), ASV, Lielbritānija un citas valstis, reaģējot uz Krievijas iebrukumu Ukrainā, draud Maskavai ar ļoti nopietnām sankcijas, kuras sola ieviest visdrīzākajā laikā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu