"Latvijas Pasts": šogad pamainījušies loģistikas maršruti un tirgus noskaņojums

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
VAS "Latvijas Pasts" administrācijas ēka.
VAS "Latvijas Pasts" administrācijas ēka. Foto: Paula Čurkste/LETA

2022. gadā ir pamainījušies loģistikas maršruti un tirgus noskaņojums, jo risinās karadarbība un valda piesardzība par nākotni, tā, runājot par apkalpoto tranzītlidmašīnu skaitu šajā gadā, portālam TVNET norādīja VAS "Latvijas Pasts" pārstāve Gundega Vārpa.

"Novērtēt konkrētas apjoma izmaiņas pa mēnešiem varēsim, iespējams, sākot ar otro pusgadu, jo arī iepriekšējos gados sakarā ar Covid-19 izplatību tranzīta plūsma gada griezumā nebija vienmērīga un gadu pirmie mēneši nesniedz korektu priekšstatu par tranzīta plūsmas tendencēm," atzīmēja Vārpa. 

Runājot par 2021. gadā apkalpoto tranzītlidmašīnu skaitu, viņa informēja, ka pērn "Latvijas Pasts" apstrādāja un tālāk uz saņēmējvalstīm virzīja 478 pasta sūtījumu tranzīta kravu čārterlidmašīnās atvestos sūtījumus no Ķīnas sadarbībā ar pasaulē otras lielākās tirdzniecības platformas "Alibaba" grupas loģistikas uzņēmumu "Cainiao".

"Latvijas Pasts" nodrošina pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus.

"Latvijas Pasts" ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kurā strādā apmēram 3200 darbinieku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu